Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJE 30 GODINA

Sudionik povijesnog postrojavanja koji je ponosno branio Hrvatsku: ''Srce nas je nosilo''

Središnja svečanost obilježavanja 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojske održana je na stadionu u Kranjčevićevoj. Više od tisuću bivših i sadašnjih pripadnika hrvatske vojske postrojilo se u znak sjećanja na ovaj veliki datum u hrvatskoj povijesti.

Andrija Jarak razgovarao je za Dnevnik Nove TV sa sudionikom povijesnog postrojavanja, Nevenom Martićem, koji je prije 30 godina čitao svečanu prisegu i predao prijavak prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

''Bilo je ponosno i časno kao pripadnici specijalne policije 90-ih godina formirali smo postrojbe koje su se upustile u obranu suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. Toga dana smo se ovdje postrojili i prezentirali Zbor narodne garde, postroje koji su kasnije činili okosnice gardijskih brigada'', rekao je.

Tada su, kaže, bili postrojbe koje hodaju po zemlji, a danas su čilu da lete i po zraku. Taj je događaj vrlo važan za hrvatsku povijest i mladi trebaju to osvijestiti.

''Srce je nas nosilo i vjera da možemo iznijeti sve ono što se od nas očekivalo u tom trenutku i to je ono što treba ugraditi u svakog mladog čovjeka, u svakog vojnika. Da ima poštovanja prema državi, da ima osjećaj i da, u slučaju potrebe, se može staviti na raspolaganje'', zaključio je Martić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene