Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30. godišnjica

Mimohod na Kranjčevićevom stadionu: Postrojavanje 662 vojnika, MIG-ovi će začiniti svečanost

Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak Galerija 1/1 >>
Središnji događaj obilježavanja 30. godišnjice osnivanja Hrvatske vojske je mimohod na stadionu u Kranjčevićevoj gdje će se prvi put postrojiti svi preživjeli sudionici prvog povijesnog postrojavanja.

Hrvatska vojska cijeli dan provodi u slavljeničkom raspoloženju. Trideset godina od povijesnog postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici obilježava se nizom aktivnosti.

MIG-ovi i vojni helikopteri simbolično su preletjeli hrvatske gradove. Na zagrebačkom Jarunu izložena je sva sila vojne tehnike i oružja. Predstavili su najzanimljivije što imaju, a interesa među građanima nije nedostajalo.

Reporter Andrija Jarak javio se sa stadiona i opisao kako će sve izgledati.

''Sve je spremno za postrojavanje gdje će biti 10 postrojbi. Trenutno se rade zadnje pripreme prije velike svečanosti koja počinje u 18 sati. Na stadionu Kranjčevićeva danas će biti 662 vojnika, a ukupno će biti oko 1000 ljudi. Program vodi general pukovnik Siniša Jurković, zamijenik načelnika glavnog stožera Hrvatske vojske koji će predati svečani prijavak predsjedniku Zoranu Milanoviću, vrhovnom zapovjedniku, a cijelu svečanost će na početku začiniti MIG-ovi'', rekao je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene