Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike nacrta Obiteljskog zakona

Nakon oporbe, oglasili su se i koalicijski partneri: "Sve se stavlja u isti lonac. Takvim se stvarima nikako ne smije trgovati."

Ladislav Ilčić, Hrast (Foto: Dnevnik.hr)
Ladislav Ilčić, Hrast (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ladislav Ilčić, Hrast (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Oštre kritike novog prijedloga Obiteljskog zakona stižu iz SDP-a. Članovi te stranke tvrde da je riječ o udaru na građansku Hrvatsku i da se radi o lošim rješenjima na štetu djece. Protive se i izmjenama vezanim za razvode roditelja maloljetne djece. Osim SDP-ovaca, oglasili su se i koalicijski partneri.

HNS se protivi uvođenju obrazovanja djece u skladu s vjerskim uvjerenjem roditelja. Iz te stranke poručuju da je Hrvatska sekularna država i da se vjera ne uči u školama. U Hrastu, koji je također koalicijski partner HDZ-a, pozdravljaju najavljene izmjene.

Pročitajte i ovo Ivica Lovrić i Gordana Rusak Plave, žute, crvene, zelene vrećice Oporba protiv kompostane na Markuševcu: "To stvarno smrdi, otišlo je do Podsuseda" Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja

"Otvaranje teme Obiteljskog zakona u istom tjednu s Istanbulskom konvencijom i s obrazovnom reformom pokazuje da HDZ to želi staviti u isti lonac da se to zamiješa i da se to istrguje malo ovome i malo onome. Mislim da se s takvim stvarima nikako ne smije trgovati", rekao je Hrastov zastupnik Ladislav Ilčić.

Kritike su stigle i iz SDP-a.

"Danas ministrica i njen tim dovode javnost u situaciju da preispituju tko su pojedinci koji u RH imaju pravo na posvojenje djece, a 2017. zabilježena je kao godina s najmanjim brojem posvajanja u Hrvatskoj", rekla je Ivana Posavec Krivec (SDP), voditeljica Radne grupe za socijalna prava i demografiju.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene