Na novu verziju nacrta obiteljskog zakona koja je procurila u javnost osvrnuo se SDP na konferenciji za novinare.

Galerija +0 Ivana Posavec Privec (Dnevnik.hr)

SDP-u su u nacrtu zakona koji je danas procurio u javnost, najspornija, kako kažu, loša rješenja koja idu na štetu djece i pogodovanje odvjetničkom lobiju.

Vezani članci Učionica, ilustracija Brzim testiranjima ukida se samoizolacija za učenike: "Nema cijene koju nećemo platiti, samo da su djeca slobodna" Crobarometar siječanj 2022. - 5 Najveće nezadovoljstvo radom Vlade u godinu dana: Milanoviću za vrat puše Tomislav Tomašević

Podsjetili su da se nacrtom razvod ponovno pokreće i vraća na sud, a time se bespotrebno parnicama zatrpava sud.

Do sada djeca, ne odlaskom na sud, nisu bili sudionici razvoda, pa sada sukob partnera prenosimo i na djecu – upozorava SDP.

''Ukidaju se i posebni skrbnici koji su bili zaštitnici djece u brakorazvodnoj parnici koji su se plaćali na teret države, a sada bi ga trebali plaćati roditelji, po odvjetničkim tarifama. Pitamo se na čiju štetu ide ovaj zakon?'', rekla je Ivana Posavec Privec, voditeljica SDP-ove akcijske radne grupe za socijalna pitanja.

Na konferenciji je sudjelovao i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, član SDP-ove akcijske grupe za socijalna pitanja. On kaže da je ovaj zakon ''snažan udar na građansku Hrvatsku''.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju