Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova verzija, ali kao da je stara

SDP: Nacrt obiteljskog zakona ide na štetu djece i pogoduje odvjetničkom lobiju

Ivana Posavec Privec (Dnevnik.hr)
Ivana Posavec Privec (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Ivana Posavec Privec (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na novu verziju nacrta obiteljskog zakona koja je procurila u javnost osvrnuo se SDP na konferenciji za novinare.

SDP-u su u nacrtu zakona koji je danas procurio u javnost, najspornija, kako kažu, loša rješenja koja idu na štetu djece i pogodovanje odvjetničkom lobiju.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Podsjetili su da se nacrtom razvod ponovno pokreće i vraća na sud, a time se bespotrebno parnicama zatrpava sud.

Do sada djeca, ne odlaskom na sud, nisu bili sudionici razvoda, pa sada sukob partnera prenosimo i na djecu – upozorava SDP.

''Ukidaju se i posebni skrbnici koji su bili zaštitnici djece u brakorazvodnoj parnici koji su se plaćali na teret države, a sada bi ga trebali plaćati roditelji, po odvjetničkim tarifama. Pitamo se na čiju štetu ide ovaj zakon?'', rekla je Ivana Posavec Privec, voditeljica SDP-ove akcijske radne grupe za socijalna pitanja.

Na konferenciji je sudjelovao i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, član SDP-ove akcijske grupe za socijalna pitanja. On kaže da je ovaj zakon ''snažan udar na građansku Hrvatsku''.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene