Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Manje oružja - manje tragedija'

Nuštar: Policiji predao vlastiti arsenal oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu akcije 'Manje oružja - manje tragedija', mještanin Nuštra predao je jučer djelatnicima protueksplozijske zaštite Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske veću količinu streljiva i dvije puške.

Osoba koja je željela ostati anonimna, predala je oko 3600 streljiva, devet komada nabojnika za streljivo za automatsku pušku, dvije automatske puške marke 'Crvena zastava' i dvije detonatorske kapisle, navela je policija.

Iz policije podsjećaju kako je taj Nuštarac iskoristio odredbe Zakona o oružju, prema kojima se oružje može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje, prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA'' ''Halo, policija? Imam pet ručnih bombi, tromblonsku minu, spremnike za automatsku pušku...'', poziv koji se čekalo Slika nije dostupna Konotop se odbio predati VIDEO Zapovjednik ruske postrojbe napustio grad s granatama visoko u zraku, Ukrajinci ga ispratili povicima: ''Sramota!''

>> Dječak (9) u školu došao s pištoljem pa policiji razotkrio obiteljski arsenal oružja

Policija poziva sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o predaji obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene