Još jedan potres u Zagrebu
Još jedan potres u Zagrebu Foto: screenshot EMSC

Zagreb i okolica i večeras su se tresli. EMSC je prvotno javio da je potres bio jačine 1,9 po Richteru, no hrvatski seizmolozi nešto kasnije su izvijestili da je ipak bio jači - 2,4.


Podrhtavanja tla u Zagrebu ne prestaju. Kako je javio EMSC, u 20:24 sati Zagreb i okolicu pogodio je novi potres, jačine 1,9 po Richteru. Hrvatski seizmolozi nešto su kasnije objavili kako je potres ipak bio jači, 2,4 po Richteru.

Vezani članci Još jedan potres u Zagrebu Novi slabiji potres u Zagrebu i okolici: "Lijepo je zadrmalo za laku noć..." Potres u Zagrebu Zagreb se noćas opet tresao: Prvo zabilježen potres od 1,8 po Richteru, a zatim još nekoliko manjih

Epicentar je ponovno bio u blizini Kašine i Markuševca, na području koje se gotovo svakodnevno trese već tjednima, nakon velikog potresa u ožujku ove godine. 

"Kao grmljavina pod nogama", "Kratka tutnjava i podrhtavanje", "Fino je zadrmalo", "Streslo po živcima opet...", neka su od svjedočanstava građana na EMSC-u.

Nastavak je to niza od nekoliko slabijih potresa koji su zabilježeni zadnjih dana, i pokazuje kako je ovo područje i dalje aktivno.