Novih 250 milijuna eura za povoljne kredite malim i srednjim poduzetnicima dobio je HBOR od Europske investicijske banke

Galerija


Objavljeno je to na HBOR-ovoj Međunarodnoj konferenciji o poticanju izvoza. Iz HBOR-a su poručili da su i danas fokusirani na izvoz te će i dalje ostati usmjereni na taj sektor.

„Nisam dugo na mjestu predsjednice HBOR-a, tek devet mjeseci, ali moj prvi sastanak bio je s grupom izvoznika da ih saslušamo, da vidimo koje su inicijative, koje su i kritike na kraju krajeva, jer iz kritika najbolje učimo, da se možemo prilagoditi tržištu i potrebama izvoznika“, kaže Tamara Perko, predsjednica uprave HBOR-a.

Vezani članci PR Tamara Perko izabrana za članicu Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka EAPB-a Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Ekonomisti i bankari objasnili zašto su veće kamate dobra vijest: Neminovno će rasti i na kredite, ali...

Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović poručio je kako je izvoz krucijalan za Hrvatsku.

„Bez povećanja izvoza hrvatska gospodarski ne može opstati. Jedini pravi gospodarski rast morat će doći i dolazi iz izvoza, prema tome sve što se može dati izvoznicima, treba se dati“, kaže Adrović.