Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi vizualni identitet

Pogođen je 640 puta: Simbol Vukovara i hrvatskog zajedništva dobiva novo ruho

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva asocijacija na Vukovar je, nema dvojbi, Vodotoranj. Simbol je to hrvatske hrabrosti, izdržljivosti i zajedništva. Završetak njegove obnove očekuje se za godinu dana. No, već je predstavljen novi vizualni identitet Vodotornja.

Vukovarski vodotoranj je i simbol hrvatskog zajedništva. Pogođen je 640 puta i unatoč tomu nije se srušio. 640 pogodaka složenih u kvadrat - novi je vizualni identitet Vodotornja. Osmislio ga je mladi dizajnerski dvojac iz Splita Kazinoti i Komenda.

Pročitajte i ovo Vukovarski vodotoranj - 2 Važno memorijalno odredište Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Obnovljen Vukovarski vodotoranj - 6 Konačno je obnovljen Otvara se obnovljeni Vukovarski vodotoranj, branitelji zadovoljni povratkom simbola otpora: „Nama to puno znači..."

"Kad smo pročitali što je bila ideja da se promovira 640 pogodaka unatoč kojih je zgrada ostala da stoji, s tim pojmom hrvatskog zajedništva kao simbolikom, rekli smo to je jedino rješenje'', rekao je dizajner Ivan Doroghy.

Točkice u kvadratu lako se pretvaraju u kod kojeg očitava suvremena tehnologija. Dobra su podloga i za osmišljavanje novih suvenira. Novi identitet, ali i sliku, oblik i ime Vodotornja Grad Vukovar odlučio je zaštititi od neprimjerenog korištenja. Vodotoranj danas možemo pronaći na svemu- od magneta do boca za rakiju.

"Već smo pokrenuli nekakve postupke zaštite njegovog imena, njegovog znaka, ali i samog oblika Vodotornja. Prema informacijama koje imamo to u Hrvatskoj još nije napravljeno, ni jedan simbol grada", rekla je Marina Sekulić iz Odjela za kulturu grada Vukovara.

Vukovarski, ali hrvatski simbol danas je veliko gradilište. "Sad se izvode radovi ugradnje dodatne armature, popravak postojeće armature, sanacija pukotina u betonu injektiranjem", rekao je Ivan Veber iz Grada Vukovara. A sve kako bi zablistao na jesen iduće godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene