Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija triju sindikata

Novi problemi u Croatia Airlinesu: Za utorak najavljen štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri sindikata koja djeluju unutar Croatia Airlinesa najavila su stupanje u štrajk do ispunjenja zahtjeva. Sindikalna bi akcija trebala započeti u utorak 14. svibnja u 6 sati, a tiče se prava iz kolektivnog ugovora.

Nakon masovnog bolovanja kabinskog osoblja koje je uprava nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa (CA), unatoč tome što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) utvrdio da su bolovanja bila medicinski opravdana, odlučila kazniti otkazima, situacija u CA se večeras dodatno zakomplicirala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar u čudu Hajdaš Dončić: Štrajkaju, a imaju jedan od najboljih kolektivnih ugovora Slika nije dostupna I dalje bez dogovora Štrajk u Croatia Airlinesu nastavlja se i peti dan

>> Iako su bolovanja bila medicinski opravdana C. Airlines nastavlja s procedurom otkaza

Prema priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CA, tri sindikata koja djeluju u kompaniji za utorak 14. svibnja u 6 sati najavili su štrajk. Riječ je o Hrvatskom sindikatu prometnih pilota (HSPP), Sindikatu kabinskog osoblja (SKOZ) i Samostalnom hrvatskom sindikatu zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ), a štrajk bi trebao trajati do ispunjenja i trajati do ispunjenja zahtjeva, od kojih je ključni, kako napominju u HSPP-u, zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz 2012. godine.

'Samo djelomični poremećaj prometa'

'Najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima', uvjeravaju iz Croatia Airlinesa.

Pojasnili su i proceduru za putnike čiji letovi eventualno budu otkazani.

'Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova u vrijeme štrajka moći će je zamijeniti bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti - potpuni povrat novca za neiskorištene karte; djelomični povrat za djelomično iskorištene karte; potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene