Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3,1 RICHTERA

Zagreb i okolica ponovno podrhtavali, građani uznemireni - "Bilo je jako, čula se tutnjava, čaše i tanjuri su zveckali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres koji je u popodnevnim satima pogodio Zagreb i okolicu bio je jačine 3,1 stupanj prema Richteru, izvijestila je Seizmološka služba. EMSC je isprva javio da je potres koji je pogodio Zagreb iznosio 2,8 stupnjeva, a nešto kasnije promijenili su na 2,9 Richtera.

U 17:51 seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i široj okolici, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Potres se osjetio u cijelom gradu, iako je najviše dojava stizalo s istoka Zagreba, u blizini epicentra.

"Kuća se stresla! Ovo je jako zdrmalo!", napisao je jedan građanin i dodao kako živi u Markuševcu. "Bilo je jako, osjetilo se kao iznad 3, i trajalo je dosta dugo. Čula se tutnjava, čaše i tanjuri su zveckali", dodao je građanin iz Dubrave. "Taman kad pomisliš da više neće...", dodao je drugi.

"Ovo je bilo snažno! Glasni tutanj i podrhtavanje!", "Dugo se treslo i dobro se osjetilo", napisali su drugi. Da je osjetio potres napisao je i građanin Zaboka, grada udaljenog 25 km od Zagreba (zračne udaljenosti).

Zagrebački vatrogasci kazali su kako nisu primili dojave o štetama nakon potresa.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene