Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi odron u Splitu. Golema količina zemlje i kamenja nakon kiša obrušila se u more na splitskoj plaži Duilovo.


Golema količina zemlje i kamenja odronila se u more ispod hotela Zagreb na Duilovu. Zemlja se srušila na plažu kojom građani često šetaju i da je netko prolazio u trenutku odrona jednostavno bi nestao dok ga bageri ne iskopaju. Borovi su iščupani iz korijenja, raspuklo se tlo u pokosu, more je blatno od gomile. Koliko je strašno bilo najbolje govore svjedočenja stanara koji žive iznad i koji kažu da su čuli tutanj i osjetili potres.  U odronu su iščupana i velika stabla. Kako je plaža u kompleksu derutnog vojnog hotela Zagreb, situaciju bi trebalo sanirati Ministarstvo obrane.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO/FOTO Očajni građani traže najmilije nakon ogromnog odrona: "Molimo vas šaljite spasioce. Ne znamo jesu li ljudi zakopani..." Strava u Venezueli Strava u Venezueli: 22 mrtva i više od 50 nestalih u odronu

Za sada je vojna policija samo označila opasno mjesto, a šetače koji dolaze do samog ruba nitko ne sprječava. Odron su prvi čuli i osjetili djelatnici MORH-a i razvojačeni branitelji koji s obiteljima žive u hotelskim bungalovima. Hotel je nekada bio vlasništvo JNA, a sada je vlasništvo MORH-a. U dotrajalim hotelskim bungalovima iznad žive vojni djelatnici i razvojačeni branitelji. Nakon prvih poziva mještana reagirala je Uprava hotela.

Čitav potez prema Stobreču je sazdan od zemlje i mekana kamena, tupine. A neke kuće napravljene su doslovno na padinama. Najgore, velika bijela kuća blizu mora je dom za starije osobe. Pogled na more fantastičan, ali kakva je sigurnost? Nije baš osigurano ni mjesto odrona. Vojna policija postavila je traku, ne i čuvara, a odrasli i djeca stalno prolaze ispod , igraju se, šetaju i razgledavaju sa ruševnog ruba. Sutra stižu vojni stručnjaci.

A mnoge koji neko vrijeme nisu bili na Duilovu, a svratili su vidjeti odron, zaboljelo je strašno stanje hotela i plaže. Ovo je nekada bilo zaista lijepo mjesto, stakleni panoramski liftovi vodili su do uređene plaže. Danas - strahota. No, Ministarstvo obrane još ne želi predati hotel gradu Splitu, koji ga je odavno zatražio. Priča se da hotel želi preuzeti vojna tvrtka 'Pleter' a sve glasnije se priča kako će i 'Pleter', sa restoranima i hotelima koje prikuplja, na koncu netko - privatizirati. Dok traju igre, ovdje sve propada i odranja se. Izblijeđeni naslov diskoteke 'Titanic' zvuči ovdje kao crni humor i odlično simbolizira koliko je mjesto potonulo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju