Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije prihvatila je novi cjenik poštanskih usluga i odobrila nove cijene rezerviranih poštanskih usluga, priopćila je Hrvatska pošta.


Prema novom cjeniku HP-a od 8. ožujka 2010. slanje pisma mase do 50 grama unutar Hrvatske stajat će 3,10 kuna. Nova cijena prioritetnog pisma, odnosno pošiljaka najbrže kategorije, od 15. ožujka iznosit će 4,60 kuna. HP objašnjava da se cijene slanja pismovnih pošiljaka mijenjaju zbog izmjene Zakona o PDV-u i da će joj se izuzećem od naplate PDV-a u 2010. povećati troškovi poslovanja koje će po prvim procjenama iznositi oko 85 milijuna kuna.

Vezani članci Maruška Vizek i MIslav Bago Ekonomska stručnjakinja za Dnevnik Nove TV o rastu cijena: "U nekim sektorima događaju se zabrinjavajuće stvari" Poskupljenje hrane - 1 Cijene hrane su skočile, posebno jedne namirnice koju svakodnevno koristimo. Razlog? Problem na drugom kraju svijeta

Podsjeća da po Zakonu o poštanskim uslugama i ostali davatelji poštanskih usluga mogu obavljati uslugu prijenosa rezerviranih pošiljaka mase do 50 grama pod uvjetom da im je cijena 2,5 puta viša od cijene prioritetne pismovne pošiljke HP-a. (Hina)