Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije prihvatila je novi cjenik poštanskih usluga i odobrila nove cijene rezerviranih poštanskih usluga, priopćila je Hrvatska pošta.


Prema novom cjeniku HP-a od 8. ožujka 2010. slanje pisma mase do 50 grama unutar Hrvatske stajat će 3,10 kuna. Nova cijena prioritetnog pisma, odnosno pošiljaka najbrže kategorije, od 15. ožujka iznosit će 4,60 kuna. HP objašnjava da se cijene slanja pismovnih pošiljaka mijenjaju zbog izmjene Zakona o PDV-u i da će joj se izuzećem od naplate PDV-a u 2010. povećati troškovi poslovanja koje će po prvim procjenama iznositi oko 85 milijuna kuna.

Vezani članci Zagrebačka tržnica Dolac - 4 Cijene divljaju: Objavljeno što je točno i za koliko poskupjelo, ovakvu inflaciju nismo imali još od 2013. godine Računi, ilustracija Čeka li nas lančano poskupljenje? Rastu cijene struje u gospodarstvu, građani u strahu od većih računa: "Malo, malo pa to dižu"

Podsjeća da po Zakonu o poštanskim uslugama i ostali davatelji poštanskih usluga mogu obavljati uslugu prijenosa rezerviranih pošiljaka mase do 50 grama pod uvjetom da im je cijena 2,5 puta viša od cijene prioritetne pismovne pošiljke HP-a. (Hina)