Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo zbog jednog razloga

NOVA TV DOZNAJE Od Nove godine manji računi za struju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NOVA TV doznaje da od Nove godine građanima stižu manji računi za struju.

Manji računi za struju bit će isključivo zbog smanjenja stope PDV-a. Doznajemo da će Vlada u četvrtak na sjednici odgoditi odluku o povećanju naknade za obnovljive izvore energije. Tako da će kućanstva na svojim računima osjetiti samo niži PDV na struju.

Pročitajte i ovo Velika akcija EPPO-a Složeni kriminalni ekosustav Velika akcija EPPO-a, palo 14 osoba! Uhićenja i u Hrvatskoj zbog porezne prijevare teške 195 milijuna eura Srna Bijuk o poskupljenju i pojeftinjenu (Foto: Dnevnik.hr) Jeftinija hrana, skuplja struja S jedne strane pad, a s druge rast cijena: Hoćemo li uštedu od smanjenja PDV-a potrošiti na plin i struju?

Iz splitske udruge Potrošač izračunali su kako će u siječnju, račun srednjeg kućanstva koje troši oko 300 kilovat sati na mjesec, biti 29 kuna manji.

''Od prvog siječnja pored promjene u visini naknade i PDV-a slijedi i promjena što će svi građani za trošak električne energije primati jedinstveni račun, znači jedan račun, a ne kao do sada dva kad je bio slučaj s tržišnim opskrbljivačima. Najmanje što ti građani dobivaju je da plaćaju jedan račun, a ne dva znači s te strane će biti jedna ušteda', objasnio je Nenad Kurtović, stručnjak za energetsko tarifiranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene