Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Vratili se iz Španjolske

Nova gripa potvrđena kod 38 maturanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 38 maturanata i profesora triju brodskih srednjih škola koji su se nakon povratka s maturalnog putovanja iz Španjolske javili liječnicima virus nove gripe potvrđen je u svih šestero čiji su brisevi poslani na analizu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Županijskome zavodu za javno zdravstvo.

Ravnatelj tog zavoda Ante Cvitković podsjetio je kako se u skladu s preporukama virus neće dokazivati u svakom pojedinačnom slučaju jer za to nema potrebe. Nitko od 38 maturanata i profesora zasad nije dobio antivirusnu terapiju. U svih oboljelih riječ je o lakšim kliničkim slikama i poslani su kući te bi, po preporuci, trebali biti u dobrovoljnoj izolaciji koja treba potrajati još 24 sata nakon pojave simptoma, rekao je Cvitković.

Pročitajte i ovo Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili" Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme"

>> Nova gripa potvrđena i kod Osječanke

Voditelj Zaraznog odjela u brodskoj bolnici Nenad Pandak rekao je kako su to većinom mlađe osobe koje su dosad uglavnom bile zdrave pa se može očekivati da će se gripa, koja je počela spontano, i smiriti bez ikakvih dodatnih lijekova, osim što treba pratiti temperaturu. Pandak je rekao kako se može pretpostaviti da će se broj oboljelih još neko vrijeme povećavati, ali Opća bolnica i Zavod za javno zdravstvo pripremljeni su i organizirani za takve slučajeve te nema razloga za strah i zabrinutost. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene