Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila na ekskurziji u Engleskoj

Nova gripa potvrđena i kod Osječanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od četiri pacijenta koji su od petka bili na Klinici za zarazne bolesti Kliničke bolnice Osijek, kod jedne je djevojke potvrđena gripa A ili tzv. svinjska gripa, potvrdila je predstojnica dr. Ljiljana Perić.

Po njezinim riječima četvero mladih je u petak primljeno na Kliniku zbog visoke temperature, problema s dišnim putovima i bolovima u leđima, a danas su dobili potvrdu da je jedna djevojka zaražena virusom A (H1N1). Dodala je kako ‘od nedjelje ni jedan od tih četvero pacijenata nema povišenu temperaturu’, te su danas svi pušteni kućama, s tim što će djevojka kojoj je potvrđena nova gripa nastaviti primati terapiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti

>> Šibenski maturanti su zaraženi svinjskom gripom

Skupina od 118 učenika osječkih srednjih škola, profesora i vozača boravila je od 5. do 16. srpnja na ekskurziji u Velikoj Britaniji, od toga sedam dana su boravili u Londonu, kazao je dr. Ivan Valek, voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Istaknuo je kako je nakon puta 14 osoba potražilo liječničku pomoć, od kojih je četvero zadržano u osječkoj bolnici. Doktorica Perić je naglasila kako ne očekuje da će iz te skupine biti još slučajeva nove gripe. (Hina)

Mislite li da je svinjska gripa toliko opasna?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene