Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se žalio niti izvlačio

Norvežanin uhvaćen u charteru 'na crno': Iskeširao kaznu od 120.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lučka kapetanija Šibenik je u petak, 29. kolovoza obavijestila je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastruktue o prvoj naplaćenoj novčanoj kazni vlasniku stranog plovila, koji je uhvaćen u obavljanju chartera na crno, izvjestilo je spomenuto ministarstvo.

"Tijekom redovnoga nadzora sigurnosti plovidbe djelatnici Lučke ispostave Primošten 1. kolovoza u prijepodnevnim satima na poziciji pličine Peleš, u neposrednoj blizini marine Kremik nedaleko Primoštena, zaustavili su u plovidbi brodicu naziva "Viking", zastave Kraljevine Norveške, kojom je upravljao norveški državljanin sa još tri člana posade, članovima njegove obitelji, supruga i dvoje maloljetne djece. Kako plovilo nije bilo u vlasništvu voditelja, te zbog sumnje u obavljanje crnoga chartera, bordica je prepraćena na vez u marinu Kremik, gdje su djelatnici Ispostave Primošten zajedno sa kolegama iz Ispostave Rogoznica obavili inspekcijski nadzor plovila i posade kojim je utvrđeno da je voditelju brodicu u najam dao vlasnik B.N., državljanin Kraljevine Norveške, za iznos od 19.642 NOK, što odgovara iznosu od oko 18.150 kuna, za vremensko razdoblje od 31. srpnja do 11. kolovoza 2014. godine", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Norveška brodica je vezana u marini Kremik, a vlasniku su oduzeti brodski dokumenti zbog počinjenog pomorskog prekršaja, nakon čega je četveročlana norveška obitelj napustila brodicu, dok su temeljem naloga djelatnika Ispostave, brigu o brodici preuzeli djelatnici marine Kremik. Norveški vlasnik osumnjičen za navedeni prekršaj, nedugo nakon događaja osobno se javio nadležnoj šibenskoj Kapetaniji iz koje je pozvan osobno nazočiti tijekom trajanja prekršajnog postupka, koji se održao 14. kolovoza.

Na prekršajnom sudu je utvrđeno da je osumnjičeni povrijedio odredbu iz članka 9., stavka 2. Pomorskog zakonika, počinivši prekršaj iz članka 993., stavak 2. Pomorskog zakonika, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 180.000 kuna, uz troškove postupke od 100 kuna, kao i troškove prevoditelja od 300 kuna.

Norvežanin je odustao od žalbe na sudsku odluku pa mu je odobreno uplatiti iznos od 2/3 izrečene novčane kazne, odnosno 120.000 kuna. Norvežanin je 29. kolovoza isplatio kaznu od 120.000 kuna u cjelosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene