Četvero državljana Nizozemske nestalo je danas na Pagu, no potraga je uspješno okončana u večernjim satima.

Galerija Potraga za Nizozemcima na Pagu Pronađena nizozemska obitelj Pronađena nizozemska obitelj +0 Pronađena nizozemska obitelj

Četvero državljana Nizozemske nestalo je danas na području brda Panos na Pagu, a u potrazi je sudjelovao i helikopter Mi-8 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Za nestalim Nizozemcima tragali su pripadnici HGSS-a, a vojni helikopter angažiran je na zahtjev gospićkog Centra 112, izvijestio je MORH.  

Vezani članci Uspješno završena potraga za tinejdžerima Nestalo troje tinejdžera na SUP daskama: ''Bezazlena vožnja mogla je završiti kobno zbog jake bure'' Akcija spašavanja HGSS-a - 3 Hoće li se naplaćivati spašavanje neodgovornih pojedinaca? "Spuštali smo ih s klisure, a kad su se odmorili, opet su krenuli gore"

Nizozemci, od kojih je dvoje djece, pronađeni su u večernjim satima,

"Danas u popodnevnim satima na Centar 112 Gospić dolazi dojava da je četvero stranih državljana, od čega dvoje djece, dehidrirano i dezorijentirano na otoku Pagu.

Ubrzo su locirani nedaleko od vrha Panos. Na teren se odmah upućuje tim dežurnih letača spašavatelja s helikopterom HRZ-a. U međuvremenu se zdravstveno stanje ženske osobe pogoršava.

U 19:10 sati tim letača spašavatelja ih ukrcava u helikopter, svi zbrinuti i transportirani su u zrakoplovnu bazu Zemunik, odakle su ih preuzeli tim HMP i tim HGSS Stanice Zadar", navedeno je u priopćenju HGSS-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju