Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nisu primili račune, T-HT prijeti isključenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 70 posto pretplatnika fiksne telefonije T-HT sa šireg drniškog područja do danas nije dobilo račune za potrošene telefonske impulse u ožujku, već su im ovih dana na kućne adrese stigle opomene pred isključenje telefona.

T-HT traži da u roku osam dana plate račun sa zateznim kamatama i troškovima opomene ili će im telefonski brojevi biti isključeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatražio manje cijene Gradonačelnik stornirao račune za komunalne usluge: "Previsoki su!" Ilustracija obavijest za Zagrepčane Holding uvodi novitete u plaćanju računa: Najavljeno i od kad će Zagrepčani plaćati skuplju vodu

U Upravi drniške pošte tvrde da su račune u travnju dobili tek za 30-tak posto korisnika koje su uredno dostavili na kućne adrese, a o tome gdje su nestali ostali računi službenu informaciju od T-HT-a nisu dobili.

U rješenje problema nakon gostovanja u otvorenom programu Radio Drniša uključila se i Udruga za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije "Plavi val", koja je Službi za odnose s javnošću T-HT-a uputila zahtjev da T-HT povuče neutemeljene i protupravne opomene te svim korisnicima na drniškom području dostavi presliku računa za
ožujak.

Predsjednica udruge Erika Popović rekla je da T-HT na taj način ucjenjuje korisnike prisiljavajući ih da plate nešto za što nisu krivi.

Propust T-HT-a, pošte ili bilo koga drugog ne može pasti na leđa korisnika, ističu u "Plavom valu" te savjetuju Drnišanima da pismeno upute svoje primjedbe T-HT-u, zatraže ispostavu redovnih računa za ožujak i odbiju plaćanje zateznih kamata.

Građani mogu zaštitu svojih potrošačkih prava zatražiti i od Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga pri Agenciji za
telekomunikacije.

Na širem drniškom području, po neslužbenim procjenama, ima oko 6.000 telefonskih pretplatnika, a u pošti se doznaje da to nije prvi slučaj gubljenja računa T-HT-a, jer se to mjesec dana ranije navodno dogodilo i na području Bjelovara i Jastrebarskog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene