Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobri poznavatelji Milice Cipci, gradske vijećnice, članice Stranke umirovljenika, tvrde kako ona neće pristati da bude trinaesti, oidlučujući glas u splitskom parlamentu


U pogledu zahtjeva vijećnika oporbe u splitskom Gradskom vijeću koje su potpisima poduprli vijećnici HDZ-a za smjenom gradonačelnika Željka Keruma, čini se da će biti po onoj staroj - 'Tresla se brda, rodio se miš!'.

Vezani članci Prometna nesreća u Splitu na nadvožnjaku Visoka - 7 FOTO Stravični prizori u Splitu: Poginuo vozač, policija moli za pomoć Neira Puizina Ivić, dermatologinja KBC Split Kako doskočiti zaraznoj kožnoj bolesti koja se pojavila u jednoj splitskoj školi? Stručnjakinja: "Treba prekinuti lanac infekcije"

Naime, prema tvrdnjama lokalnih političara, inače jako dobro upućenih u sva zbivanja oko Željka Keruma i pozicije vladajuće koalicije u gradu podno Marjana, ali i zakulisnih igara političara, od referenduma za smjenu gradonačelnika neće biti apsolutno ništa!

Ponajprije nitko ne vjeruje da bi na referendum moglo izići više od 80 tisuća građana Splita. Osim toga, dobri poznavatelji 'lika i djela' gradske vijećnice Milice Cipci, članice Stranke umirovljenika, prognoziraju kako ona ipak neće pristati da bude 'odlučujući', trinaesti glas u splitskom parlamentu. Unatoč najavama i prognozama. Vrlo je, upozoravaju, prevrtljiva. Kao jedini ženski mjesec, veljača!

Ni šef splitskog HDZ-a, dr. Dujomir Marasović nije baš 'agilan' u svezi zahtjeva za Kerumovom smjenom. Stalno nešto govori i prigovara, ali kad treba povući konkretan potez, 'nema ga nigdje'. Gradski odbor HDZ-a uopće još nije raspravljao o referendumu. Iako je po načelu supsidijarnosti koji vlada u HDZ-u, jedini je za to ovlašten. Duje je, napominju, 'produžena ruka' Jadranke Kosor koja je sklopila koaliciju s Kerumovim HGS-om. Duje je stalno pričao protiv Keruma, a onda se, preko noći 'posuo pepelom'. Pristavši na listi biti iza Keruma. Oba su uspjela ući u Sabor.

Naši sugovornici naglašavaju kako HDZ uopće ne želi smijeniti Keruma! Činjenica je da su HDZ-ovi gradski vijećnici samo potpisima podržali zahtjev oporbe za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća i raspravu o odgovornosti za paralizu Splita nastalu za snježnog nevremena. Ništa mimo i izvan toga. HDZ-ovci ne vjeruju u inicijativu SDP-a i HNS-a bez promjene zakona o referendumu. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju