Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tzv. 'Vukelićev most' i gradnju karlovačke brze ceste dio javnosti je pripisao činjenici da se odvija u blizini ministrove kuće pa su se mještani okolnih općina uplašili za budućnost ceste koja, tvrde, može spasiti živote njihove djece. Bude li obustavljena izgradnja, najavljuju i prosvjede.


Okupljeni čelnici gradskih vijeća Turnja, Mostanja i Logorišta odlučno odbacuju optužbe da su HDZ-ova vojska u obrani nepotrebne ceste, iako je samo jedan od član HSP-a. 'Inicijativa nije stvar stranke', tvrdi Ivanka Grčić, HDZ-ova vijećnica u gradskom vijeću Karlovca, a da je taj most potreba građana složio se njom i Dubravko Stavljenić, zamjenik predsjednika vijeća Turnja. 'Kad bi bili točni i ti napisi, mi bi g. Vukeliću željeli zahvaliti pa da se što prije završi', dodao je i Ivica Jengić, ravnatelj Osnovne Škole Turanj.

U pitanju sigurnost djece

Vezani članci Srušio se pješački most u Washingtonu - 1 Srušio se pješački most preko autoceste, najmanje četvero ozlijeđenih: Pod ruševinama zarobljen kamion i barem još jedno vozilo Miro Bulj Novi gradonačelnik Sinja Bulj otkrio što će sa mandatom u Saboru i najavio: "Političari s viših razina napokon će morati građanima reći kad će se početi graditi ono što su obećali"

Odmah pored državne ceste D1, nalaze se osnovna škola i vrtić u izgradnji. Iako statistike Hrvatskih cesta pokazuju da se izgradnjom autoceste promet Turnjem uvelike smanjio, mještani su uvjereni da je još uvijek prevelik jer svi automobili i kamioni koji ne idu autocestom, moraju proći ovom cestom. Mještani se nadaju kako će se brza cesta čim prije biti izgrađena kako bi njihova djeca koja svaki dan prolaze ovim putem, bila sigurna.

Mještani najavili prosvjede

Izgradnja spornog mosta usred ničega, dio karlovačke brze ceste od naselja Mostanje do Vukmaničkog Cerovca - rodnog sela ministra Vukelića, je pri kraju je, a kada će se izgraditi nastavak? I Ministarstvo mora prometa i infrastrukture na isto pitanje odgovara priopćenjem u kojem se vrijeme dovršetka ne spominje. 'Dovršetak cjelokupne dionice će se prilagoditi realnim financijskim mogućnostima, sukladno izdanoj građevinskoj dozvoli kako bi se ostvarila prometna cjelina', piše u priopćenju ministartsva.

Je li ministarstvo u strahu od medijskih natpisa, obustavilo planove izgradnje nastavka? Mještani ne žele čekati odgovor. Pišu peticiju kako bi se požurio dovršetak, a za nedjelju najavljuju i prosvjed.