Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži izuzeće sutkinje

Nina Kuluz objavila mišljenje psihijatra o stanju malog Cesarea pred novu ovrhu

Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič)
Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič) Mario Juri?
Aktualno Galerija +0 Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič) Galerija 1/1 >>
Nina Kuluz, čijem devetogodišnjem sinu ponovno prijeti ovrha koja je zakaza za 7. veljače, rekla je na konferenciji za novinare u subotu da se, prema mišljenju psihijatra, njezinom sinu ne preporuča odvajanje od majke.

Novi pokušaj ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom zakazan je za devet sati 7. veljače ove godine i tada će se pokušati provesti sudska odluka prema kojoj majka Nina Kuluz mora predati dijete ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijavljen zbog uvreda Alessandro Avenati, otac malenog Cesarea, završio na splitskoj policiji Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič) Na neodređeno vrijeme Odgođena ovrha nad malenim Cesareom, sinom Nine Kuluz

Nina Kuluz na konferenciji za novinare u Splitu predočila je mišljenje psihijatra o stanju malog Cesarea neposredno pred prošlogodišnju ovrhu te novo mišljenje od 20. siječnja ove godine prema kojem se malenome stanje pogoršava kako dolazi nova ovrha. 

"Psihijatar je mišljenja da je ovo stanje djetetova psihosocijalnog razvoja, koje ja trajno ugroženo konstantnim stresogenima te može biti dodatno zakomplicirano separacijom od majke i drugih bliskih osoba, za njega nemoguće i neodrživo. Stoga bi nova separacija od majke za njega predstavljala duboku ranu", rekla je na konferenciji Vanda Plazonić, prijateljica Nine Kuluz.

"Otac svoje dijete nije vidio od 3.mjeseca prošle godine. Znam da je u međuvremenu bio u Hrvatskoj, ali nije tražio i nije pitao za dijete", na konferencije je rekla Nina Kuluz.

Nina Kuluz prijavila je DORH-u sutkinju Irenu Klisović zbog navodnih tajnih ovrha. Traži se izuzeće sutkinje. Naime, Kuluz je navela kako se baš 7. veljače treba javiti policiji u Italiju i kako sutkinja koja je zakazala ovrhu to zna.

Dnevnik.hr uputio je upit pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević o ovom slučaju te pozivu udruga i građana na sprečavanje provođenja sudske odluke. Pravobraniteljica smatra da medijsko izlaganje slučaja dodatno otežava situaciju te izlaže dijete dodatnim pritiscima u ionako osjetljivim okolnostima.

"U svim ovakvim slučajevima nadležna tijela, stručnjaci i roditelji trebaju postupati u skladu sa zaštitom najboljeg djetetovog interesa. No, mediji i društvene mreže nisu mjesto za procjene najboljih interesa djece u složenim situacijama poremećenih odnosa njihovih roditelja. Djeca imaju pravo na zaštitu privatnosti i pravnu zaštitu protiv miješanja u njihov privatni život. S tim u vezi preporučujemo i medijima i građanima koji su se angažirali u spomenutim aktivnostima da se suzdrže od javnog komentiranja slučaja", poručila je pravobraniteljica. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene