Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA GLASANJU O MARIĆU

Grmoja poručuje: U Saboru će se vidjeti tko su oni koji su u dogovoru s HDZ-om i štite kriminal u Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Neka gledaju kako će glasovati IDS-ovci, HNS-ovci i hoće li uopće glasovati, kako će glasovati HSS-ovci, kako će glasovati bard hrvatske ljevice Pupovac jer Novosti su ljevičarski tjednik, i vidjet ćemo hoće li on štititi gazdu Todorića ili će glasovati protiv ministra (Zdravka Marića)", izjavio je Grmoja novinarima u Splitu.

Glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je danas u Splitu kako poziva građane da na sljedećoj sjednici Hrvatskog sabora gledaju kako će u vezi sa zahtjevom za odstupanje ministra financija Zdravka Marića glasovati IDS, HNS, HSS i Milorad Pupovac, jer će to glasovanje, kako je rekao, biti u fokusu u danima pred nama.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

"Pozivam sve hrvatske građane da gledaju u srijedu raspravu i kada bude glasovanje - tko će biti ti koji se neće pojaviti, koji će biti suzdržani, to su oni koji su u dogovoru s HDZ-om koji su odlučili štiti kriminal u Agrokoru", ustvrdio je Grmoja.

"Neka gledaju kako će glasovati IDS-ovci, HNS-ovci i hoće li uopće glasovati, kako će glasovati HSS-ovci, kako će glasovati bard hrvatske ljevice Pupovac jer 'Novosti' su ljevičarski tjednik, i vidjet ćemo hoće li on štititi gazdu Todorića ili će glasovati protiv ministra (Zdravka Marića)", izjavio je Grmoja novinarima u Splitu.

Dodao je kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao da ima većinu u Saboru, te ustvrdio da "te većine nema". "Onda ćemo vidjeti što će biti dalje", rekao je Grmoja, odgovarajući na pitanje ima li Most svoj scenarij u predstojećim danima kako bi odgovorio na HDZ-ov scenarij.

Dodao je da je "na potez premijer Plenković", koji je, prema Grmojinim tvrdnjama, "odlučio štititi kriminal u Agrokoru po nalogu svojih mentora Božinovića, Šeksa, Valentića, Gregurića i ekipe koji već više od 20 godina upravljaju Hrvatskom".

 

Na upit hoće li se na saborskoj sjednici raspravljati najprije o povjerenju predsjedniku Hrvatskog sabora Boži Petrovu ili o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, Grmoja je odgovorio kako su "neki spremni na sve da zaštite kriminal u Agrokoru, ali predsjednik Sabora je Božo Petrov".

"Ja i svi mostovci inzistirat ćemo da Božo Petrov kao predsjednik Sabora iskoristi sve mogućnosti koje ima poslovnikom, a povjerenje Boži Petrovu može biti za 30 dana. Bit će sve po pravilima i poslovniku i koristit ćemo sve mogućnosti da se odupremo kriminalcima i onima koji ih štite", rekao je Grmoja.

Također je najavio kako će Petrov na sljedećoj sjednici predložiti i usvajanje Zakona o arhivima.

"Mene je ministrica Nina Obuljen radi Zakona o arhivima gađala mobitelom u Ministarstvu kulture i doživio sam uvrede i ostao sam začuđen. Očito im je to smetalo, možda je i to jedan od razloga za ovakav naprasan prekid suradnje s Mostom", rekao je nadalje Grmoja.

Saborski zastupnik Mosta i kandidat za župana splitsko-dalmatinskog Miro Bulj, kojem je danas vodstvo Mosta izrazilo potporu druženjem s građanima na splitskoj Rivi, izjavio je kako je ovo "što je napravio Andrej Plenković gore nego što je napravio Karamarko.

On je sluga gospodara Todorića, Valentića, Gregurića, Škegre - tih koji su upravljali Hrvatskom", rekao je Bulj. Prema njegovim riječima, premijer se nije želio riješiti kriminala koji je napravljen u hrvatskom gospodarstvu, ne samo u Agrokoru, nego i u Hrvatskoj narodnoj banci i Hanfi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene