Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Poruka iz Bruxellesa

Plenković samouvjereno poručio: Parlamentarna većina će biti tu, to možete biti sigurni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa je poručio da će Hrvatska uskoro dobiti novog predsjednika Sabora i nove ministre. Uvjeren je da će presložiti Vladu i ponavlja: Most je krivac za ovu političku krizu.

"Hrvatska ima krupnih problema, i Europa ako hoćete - i političkih, gospodarskih, sigurnosnih, financijskih. Moja je zadaća da ih rješavam. Puno njih je u isto vrijeme na dnevnom redu. Moj je cilj što prije rekonfigurirati parlamentarnu većinu i nastaviti s radom", rekao je Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Osvrnuo se i na ljude koji će voditi ministarstva iz kojih odlaze smijenjeni Mostovi ministri.

"Činjenica je da sam danas imenovao državne tajnike s ovlastima da naprave primopredaju prema ministarstvima. Znači da Vlada funkcionira sasvim normalno i funkcioniranje države bez obzira jesu li na čelu nekog tijela ministri ili državni tajnici s ovlastima da upravljaju tim ministarstvima ništa ne mijenja. Prema tome, sve što je bitno je stabilno, ide dalje, a parlamentarna većina će biti tu, to možete biti sigurni", poručio je Plenković.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene