Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikola Grmoja

'Most je noćna mora HDZ-a i SDP-a, a to će i ostati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most nezavisnih lista 'stigao' je u petak do građana i u Novalju na otoku Pagu gdje je domaćin okupljenim Most-ovcima bio gradonačelnik Novalje Ante Dabo, a na konferenciji za novinare pod nazivom "Pokretači promjena" Most-ov kandidat u VI. izbornoj jedinici Nikola Grmoja rekao je kako je "Most noćna mora HDZ-a i SDP-a, a to će i ostati".

Gradonačelnik Ante Dabo podsjetio je kako je Institut za javne financije proglasio Novalju najuspješnijim gradom te dodao kako mu je baš zato posebna čast što u svome gradu može ugostiti Most-ove pokretače promjena na lokalnim razinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanka manjina i HDZ-a KRAJ DRUGE RUNDE 'Sve ove špekulacije o sastavu Vlade, ministrima... to je račun bez krčmara' Slika nije dostupna Analiza izbora Ivan Vrdoljak izjavio što očekuje od HDZ-a i Mosta

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Borba koju sam prolazio kako bi Novalji dao ono što zaslužuje, prolazio je svaki gradonačelnik i načelnik te načelnica u svome gradu ili općini. To nas je povezalo, ta ista borba s uvijek istim 'duopolom' koji godinama devastira naše rodne krajeve. Ta borba nas je zbližila. Drago mi je vidjeti da Most raste, da se širi i da donosi promjenu na razini cijele Hrvatske", izjavio je Dabo.

Uz domaćina, prisutni su bili i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, načelnik općine Ružić Josip Sučić, načelnik općine Tkon Goran Mušćet, načelnica općine Gadec i kandidatkinja Mosta nezavisnih lista u II. izbornoj jedinic Ljubica Ambrušec te Ružica Vukovac, načelnica općine Velika Kopanica te kandidatkinja Mostanezavisnih lista u IV. izbornoj jedinici.

Vuković je ocijenila kako je "neoprostivo ono što su HDZ i SDP učinili od poljoprivrede, kako su degradirali hrvatskoga seljaka". Nazočnima je poručila "ne boj te se! Most cijeni hrvatsku zemlju, hrvatskoga seljaka, hrvatsku poljoprivredu i spremni smo vam pomoći. Most vam čuva leđa".

Zamjenik gradonačelnice Metkovića i kandidat Mosta nezavisnih lista u VI. izbornoj jedinici Nikola Grmoja napomenuo je kako Most stalno pitaju tko stoji iza njega i na to pitanje odgovorio - stoje nezavisni načelnici i gradonačelnici koji su se ujedinili i tako je sve počelo.

Podsjetio je kako je tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić, koji je tada bio načelnik općine Tompojevci, pristupio Mostu, s njim su došli Ljubica Ambrušec i Ružica Vukovac, a Petrov i on (Grmoja) razgovarali su s Ivanom Kovačićem i točno tako je nastao Most i točno ti ljudi stoje iza Most-a.

Međutim, smatra Grmoja, "uzdrmali smo sustav, pokazali smo da nismo lutke na koncu, i zato nas stalno dodjeljuju nekome, a sve zbog dikreditacije. Most je uveo nove standarde u politiku, pokazao da se želi boriti protiv korupcije i da zna dići glas kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi poput Ine. Baš zato smo noćna mora HDZ-a i SDP-a koji su udruženim snagama srušili vladu, a noćna mora ćemo i ostati".

Kako se navodi u Most-ovu priopćenju, gradonačelnik Omiša i kandidat Mosta nezavisnih lista u X. izbornoj jedinici Ivan Kovačić spomenuo je, kako je rekao, "konkretan primjer razlike između nas i njih. Moj prethodnik zadnjih dana spominje moje putne troškove koji su bili zajedno s dogradonačelnikom ukupno 50 tisuća kuna koje sam napravio svojim automobilom, a njegovi su bili 600 tisuća kuna sa službenim automobilom i vozačem".

Dodao je, kako "po ponašanju naših političara, ja koji trošim svoj auto i svoj novac sam najvjerojatnije kreten, a oni koji imaju službeni auto i vozača su najvjerojatnije gospoda. Mislim da je vrijeme da takvu 'gospodu' poput Škaričića ili Jambe potjeramo iz hrvatske politike.“ (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene