Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zašto je imao dozvolu?

Širi se istraga: Jesu li propust napravili i liječnici vozača koji je skrivio stravičnu nesreću kod Svete Helene?

Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Za neshvatljiv potez vozača koji je prošli tjedan kod naplatnih kućica punom brzinom udario u auto ispred sebe policija je utvrdila da je bio pod utjecajem droge i lijekova. Pitanje je zašto mu nije oduzeta vozačka dozvola? Kako doznajemo, policija provjerava i te detalje.

Iza sumanute vožnje ostalo je krš i lom nekoliko automobila, ali i troje teško ozlijeđenih mađarskih turista. Krivac je danas s lisicama na rukama kod tužitelja. Poslije ispitivanja odveden je u istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOD NAPLATNIH KUĆICA SVETA HELENA Međimurski župan Matija Posavec imao prometnu nesreću: "Kamion je naletio na nas. Nije bilo ništa strašno, već se vraćamo" Slika nije dostupna Ozlijeđene tri osobe Optužen vozač BMW-a koji se drogiran, bez kočenja zabio u automobile na naplatnim kućicama

Terete ga za izazivanje prometne nesreće, prijeti mu do 8 godina zatvora. Teško je ozlijeđeno dvoje odraslih i dijete.

Slobodan Mihaljević iz KBC-a Zagreb kaže da su vijesti o stanju ozlijeđenih dobre. "Gospodin je dobro, svjestan je, kontaktibilan. Prema mojim spoznajama, dijete je na kirurgiji bilo je teško ozlijeđeno lomom natkoljenice. To je sintezom riješeno. Dobro je, u oporavku", rekao je Mihaljević.

Policija tvrdi da je vozač bio pod utjecajem i droge i lijekova. Provjerava se i ima li propusta u sustavu.

"Zagrebačka policija, doznajemo, nastavlja s kriminalističkim istraživanjem. Putem Policijske uprave Međimuruje provjerit će je li obiteljski liječnik osumnjičenog znao da je došlo do promjene njegova stanja zbog kojeg nije smio voziti.

Psihijatrijska bolnica na Rabu ne potvrđuje da se vozač kod njih liječio od ovisnosti. No objašnjavaju proceduru – postupak za oduzimanje vozačke dozvole kreće od obiteljskog liječnika. Sigurno je bilo propusta, tvrdi psihijatar Ante Bagarić te dodaje da je vrlo malo vjerojatno da je ta osoba prvi put uzela alkohol i drogu.

Ako se liječio, kaže, onda je morala biti procjenjivana i njegova sposobnost za vožnju, a obiteljski liječnik o tome obavještava medicinu rada. "Osobe koje imaju značajne psihičke smetnje mi trebamo njih educirati, moramo educirati liječnika opće prakse da se radi ta procjena vozačke sposobnosti", kaže Bagarić.

Na propuste u sustavu upozorava i stručnjak za promet Goran Husinec. "Sustav mora, uz kontrolu alkohola, kontrolirati i prisutnost droga i svakom čovjeku kojem se zna da je narkoman, da je imao problema s drogama, mora se oduzeti vozačka dozvola", maže Husinec.

Policija je kod 127 vozača koji su napravili prekršaj u protekloj godini utvrdila prisutnost droga ili lijekova.

Aktualno Rastu cijene goriva: Od utorka ćemo benzin i dizel plaćati znatno više? Točenje goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Točenje goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Točenje goriva, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Hrvatska Rastu cijene goriva: Od utorka ćemo benzin i dizel plaćati znatno više? 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene