Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršeno krim istraživanje

Policija izvijestila: Vozač BMW-a koji je skrivio nesreću kod Svete Helene bio pod utjecajem droga i lijekova

Prometna nesreća na naplatnim kućicama (Foto: Dnevnik.hr)
Prometna nesreća na naplatnim kućicama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog izazivanja prometne nesreće. Ukoliko ga se proglasi krivim, prijeti mu kazna zatvora od osam godina.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakim vozačem BMW-a koji je skrivio prometnu nesreću kod naplatnih kućica Sveta Helena u četvrtak te su utvrdili da je osim što nije prilagodio brzinu vožnju sukladno znakovima na cesti, također vozio pod utjecajem droga i lijekova.

''Povodom prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. srpnja 2019. godine u 12:43 na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Pročitajte i ovo Grafički prikaz prometne nesreće na naplatnim kućicama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "prikupljena nova saznanja" Policija ipak reagirala: Uhićen vozač BMW-a koji je skrivio nesreću kod naplatnih kućica Sv. Helena

Pročitajte i ovo Dr. Tina Tomić Mahečić (Dnevnik.hr) U posjet im je došla obitelj Oporavljaju se ozlijeđeni u prometnoj nesreći kod Svete Helene, otac se probudio iz kome

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Protiv istoga je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu' iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku'', priopćila je policija.

Stavak 1. spomenutog članka kaže da će se "sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči tešku tjelesnu ozljedu druge osobe ili imovinsku štetu velikih razmjera, kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Stavak 3., međutim kaže da će ta osoba biti kažnjena kaznom zatvora od jedne do osam godina ako je kaznenim djelom prouzročena drugoj osobi osobito teška tjelesna ozljeda. 

Podsjetimo, vozač koji je skrivio nesreću prije nekoliko dana uhićen je u subotu navečer.

Aktualno Penava se čuo s Plenkovićem, ali ne odustaje: "Sa zebnjom gledam što će se dogoditi ako dođe do erupcije nezadovoljstva građana'' +0 Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Penava se čuo s Plenkovićem, ali ne odustaje: "Sa zebnjom gledam što će se dogoditi ako dođe do erupcije nezadovoljstva građana'' 1/1 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene