Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) današnjim priopćenjem oštro prosvjeduje jer je u Rijeci poskupio kruh i drugi pekarski proizvodi, za što, smatraju, nije bilo opravdanih razloga.


U priopćenju iz riječkoga Regionalnog ureda NHS-a iznenađeni današnjim poskupljenjem pekarskih proizvoda u Rijeci, jer "nema prihvatljivih razloga kojima bi se opravdao takav udarac na standard građana, posebice najsiromašnijih".

Vezani članci Kontejner pun odbačenog kruha kojemu je istekao rok trajanja 01 Bacili veliku količinu zapakiranog kruha u kontejner: ''Mogli su ga prije isteka trajanja dati u socijalnu samoposlugu ili pučku kuhinju'' Gorivo, ilustracija Nije dobro: Od ponoći moguće jače poskupljenje i benzina i dizela

Iz NHS-a napominju da je "očito bilo samo pitanje dana kad će i u Rijeci, pošto se to dogodilo u Zagrebu i Splitu, poskupjeti osnovne prehrambene namirnice."

Navode da je prošlogodišnja žetva bila bogata, da je bilo zaliha iz prijašnjih razdoblja te da stoga nema prihvatljiva obrazloženja za poskupljenje brašna, kruha i pekarskih proizvoda.

Osim toga, navode iz NHS, "bez obzira na to što je cijena pšenice na svjetskoj razini osjetno povećana, razloga za poskupljenje pšenice u Hrvatskoj nema, jer je u Hrvatskoj uzgojena, a ne uvezena".

Po podacima iz riječkog Ureda NHS-a cijenu kruha i pekarskih proizvoda povećao je od početka ove godine najprije opatijski "Radnik" za oko sedam posto, a danas i riječki PIK za četiri do devet posto.