Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NHS prosvjeduje zbog poskupljenja kruha u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) današnjim priopćenjem oštro prosvjeduje jer je u Rijeci poskupio kruh i drugi pekarski proizvodi, za što, smatraju, nije bilo opravdanih razloga.

U priopćenju iz riječkoga Regionalnog ureda NHS-a iznenađeni današnjim poskupljenjem pekarskih proizvoda u Rijeci, jer "nema prihvatljivih razloga kojima bi se opravdao takav udarac na standard građana, posebice najsiromašnijih".

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Kruh na polici, Ilustracija borba s inflacijom Pekar ispekao "inflacijski kruh": "Ima poseban dodatak, a kupci ga rado kupuju"

Iz NHS-a napominju da je "očito bilo samo pitanje dana kad će i u Rijeci, pošto se to dogodilo u Zagrebu i Splitu, poskupjeti osnovne prehrambene namirnice."

Navode da je prošlogodišnja žetva bila bogata, da je bilo zaliha iz prijašnjih razdoblja te da stoga nema prihvatljiva obrazloženja za poskupljenje brašna, kruha i pekarskih proizvoda.

Osim toga, navode iz NHS, "bez obzira na to što je cijena pšenice na svjetskoj razini osjetno povećana, razloga za poskupljenje pšenice u Hrvatskoj nema, jer je u Hrvatskoj uzgojena, a ne uvezena".

Po podacima iz riječkog Ureda NHS-a cijenu kruha i pekarskih proizvoda povećao je od početka ove godine najprije opatijski "Radnik" za oko sedam posto, a danas i riječki PIK za četiri do devet posto. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene