Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske s oduševljenjem je dočekao da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prestane biti bespogovorni provoditelj naloga Vlade RH i javno se zauzme za interes MUP-a i Ravnateljstva policija te zato ministru pruža punu potporu, priopćeno je danas iz sindikata.


Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a podsjeća kako se na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar Ranko Ostojić usprotivio odredbama dvaju zakonskih prijedloga koji bi, kako smatra sindikat, nedvojbeno stvorili dodatne obveze i troškove MUP-u.

Sindikat smatra kako je takav stav ministra Ostojića jedino što je mogao učiniti te napominje da ministar u Vladi treba provoditi zacrtanu politiku, ali i zaštititi interes svoga ministarstva i svih njegovih zaposlenika.

Vezani članci Obalna straža, ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Konačni prijedlozi zakona o obradi bimoetrijskih podataka i Obalnoj straži Sindikati učitelja pozivali protiv prihvaćanja proračuna (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 5 Mihalinec i sindikati na Markovu trgu: "Žele nam prodati nebuloznu ideju kao sređenu stvar"

>> Ostojić protiv prijedloga zakona; Milanović: Trebali ste mi to reći prije sjednice

S obzirom na rezanje troškova u svim ministarstvima, sindikat ističe kako projekcija proračuna za 2013. jasno ukazuje na potrebnu dodatnoga smanjenja rashoda te je po njihovu mišljenju povećanje obveza i poslova policije u takvom okružju neprihvatljivo i nemoguće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook