Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi diljem zemlje

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Policija objavila detalje spašavanja zapelih u podvožnjaku u Belom Manastiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni hidrometeorološki zavod i Hrvatske vode izdali su upozorenja za vikend zbog jakih kiša, grmljavine i mogućih poplava. Nevrijeme je u Hrvatskoj počelo u petak navečer, a u Belom Manastiru umalo su izgubljena dva života. HAK upozorava da se izbjegavaju putovanja.

Jako nevrijeme pogodilo je u petak poslijepodne istočni dio Hrvatske. Najviše je nastradala Nova Gradiška gdje su vatrogasci imali najmanje 80 intervencija u kućanstvima. Vode je u nekim dijelovima grada bilo do koljena. Na cestama su zapinjali i automobili.

Iz Civilne zaštite noćas su objavili da je na području Nove Gradiške, lokacija Lubinovo, tijekom šest sati u petak palo čak 159 litara kiše po četvornom metru.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dramatična noć VIDEO Tomašević se oglasio o odsukavanju broda na Savi, u akciji sudjelovala i vojska. U Slavoniji olujno nevrijeme, nestanak struje, intervencije vatrogasaca...

Pročitajte i ovo Kanaderi gase požar (Foto: Dnevnik.hr) udar groma Vatrogasci nakon cjelonoćne borbe uz pomoć kanadera i helikoptera uspjeli lokalizirati požar na Braču

U Belom Manastiru u poplavljenom podvožnjaku, zapela su dva automobila. Njima su upravljali 68-godišnjak i 70-godišnjak, javlja PU osječko-baranjska .

Po zaprimanju telefonske obavijesti o događaju, policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir brzo su izašli na mjesto događaja i i zajedno s 31-godišnjim građaninom pristupili potopljenim automobilima i izvukli vozače iz unutrašnjosti vozila te tako spriječili njihovo stradavanje.

Jednom od vozača pružena je hitna medicinska pomoć te je zbog pothlađenosti prevezen u Klinički bolnički centar Osijek.

Osim policije, na mjesto događaja intervenirali su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene