Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stala u zaštitu

Nevenka Bečić: Većina prijatelja moga brata su Srbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevenka Bečić izjavila je kako je Milorad Pupovac krivo shvatio izjave njenog brata Željka Keruma.

'Nisam upoznata s izjavom uvaženog zastupnika Pupovca, međutim vjerujem da je pogrešno shvatio poruku koju je moj brat uputio', rekla je Bečić. Očito se radi o tome, jer Željko ima prijatelje, između ostalog većina njih su Srbi, tako da ta njegova konstatacija ne stoji', kazala je Nevenka Bečić u Hrvatskom saboru.

Pupovac je na sjednici Odbora za Ustav, od tog odbora i Sabora zatražio osudu jučerašnje izjave splitskog gradonačelnika Keruma, ocijenivši diskriminatornima njegove navode kako su mu poteškoće u poslovanju počele nakon što je izjavio kako ne bi želio imati Srbina za zeta 'jer najveći utjecaj na financije i medije danas u Hrvatskoj ima srpska i jugoslavenska opcija'.

Kerumove izjave ocijenio je poticanjem na nacionalnu diskriminaciju, ističući da su antisemitske izjave, gdje se Židove tretiralo kao bogataše koji na sve imaju utjecaja, u srednjoj i jugoistočnoj Europi dovele do tragičnih posljedica.

Pročitajte i ovo Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a Oglasila se na Facebooku "Škuri, crni, mali": HDZ-ova zastupnica objasnila svoju rasističku izjavu, pogledajte kako se pravda Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

>> Rasprava o Kerumu na Odboru za Ustav

'Molim da Sabor i ovaj odbor počnu o tome voditi računa, posebno kada takve izjave dolaze s pozicija vlasti u Hrvatskoj', poručio je Pupovac. Nevenka Bečić je rekla kako nije čula što je Pupovac izjavio da bi to mogla detaljnije analizirati i dati adekvatniji odgovor, ali da vjeruje kako je SDSS-ov zastupnik pogrešno shvatio poruke njezina brata.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene