Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili Kerumove izjave

Rasprava o Kerumu na Odboru za Ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, je od Sabora i Odbora za Ustav zatražio da osude izjavu splitskog gradonačelnika Željka Keruma da su njegovi poslovni problemi počeli nakon što je rekao da bi 'Srbi trebali znati gdje im je mjesto'.

Željko Kerum je izjavio i da Srbi imaju većinski utjecaj na medije i financije u Hrvatskoj. Pupovac je Kerumove navode ocijenio poticanjem na nacionalnu diskriminaciju, ističući da su antisemtiske izjave, gdje se Židove tretiralo kao bogataše koji na sve imaju utjecaja, u srednjoj i jugoistočnoj Europi dovele do tragičnih posljedica.

'Molim da Sabor i ovaj odbor počnu o tome voditi računa, posebno kada takve izjave dolaze s pozicija vlasti u Hrvatskoj', poručio je.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac borba za vlast Je li ovo poruka DP-u? Oglasio se Pupovac: "To smatramo ovog trenutka svojom prvom i osnovnom zadaćom" Bojan Ivošević - 2 (Ne)tolerancija Sukob na splitskom vijeću: "Ovo nije prvi put da Ivošević vrijeđa žene i službenike"

>> Odgovor Pupovcu: Svi bi voljeli znati kuda ide novac nacionalnih manjina

Predsjednik Odbora za ustav, Josip Leko, osudio je Kerumovu izjavu, ali i naglasio kako ne želi Odbor pretvarati u arbitra. 'Osuđujem bilo kakve izjave, pa makar bile i pod plaštom imuniteta, koje diskriminiraju nekoga, posebno po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi', kazao je Leko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene