Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevremeni izbori

Lista mladih porazila HDZ!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Pranić novi je gradonačelnik Vrgorca.

 

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Slika nije dostupna Idu i na sud TKO JE U PRAVU? Je li gradonačelnik nezakonito smanjio plaće zaposlenima u Gradskoj upravi?

Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM) novi je gradonačelnik Vrgorca, a njegov zamjenik je Mile Herceg, izvijestilo je u nedjelju navečer vrgoračko Gradsko izborno povjerenstvo.

 

Na prijevremenim lokalnim izborima dva diplomirana inženjera građevine pobijedili su u 2. krugu glasovanja za gradonačelnika kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić i njenog zamjenika Antu Radića.

Po službenim rezultatima iz vrgoračkog GIP-a, Ante Pranić dobio je 2.161 glas, odnosno 55,83 posto, a Nada Jelavić osvojila je 1.636 glasova birača, odnosno 42,26 posto.

Odaziv u drugom krugu izvanrednih izbora za vrgoračkog gradonačelnika bio je 67,36 posto, a na birališta je izišao 3.871 glasač od 5.747 upisanih u biračke popise. Nevažećih listića bilo je 74, tj. 1,91 posto.

Ante Pranić prvi je gradonačelnik Vrgorca koji nije iz HDZ-a.

U prvom krugu izvanrednih lokalnih izbora u Vrgorcu, 5. lipnja, izabrano je Gradsko vijeće od 15 članova, u kojem je najviše vijećnika osvojila NLM - 6, HDZ je osvojio 4 vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene