U Splitu problemi s parkirnim prostorom - ali plan gradskih vlasti o novim pravilima i cijenama parkiranja još će čekati. Razlog - bijes Splićana i na samu najavu i najava prosvjeda.

Galerija


Parkirati u Splitu gotovo je nemoguće. Uz turiste i lokalno stanovništvo grad je do posljednjeg parkirnog mjesta popunjen. Najgore je po gradskim kvartovima. ''Uveli su veći nered nego red. Nakon što smo 40 godina imali dva parkinga, sad imamo jedan tako da vlada uistinu totalni kaos'', rekao je Ante iz Splita.

Kaos je pokušala riješiti gradska tvrtka Split Parking. Predloženom strategijom produžili bi sate naplate, smanjili kvartovske pretplate, ali bi ih uveli svim stanarima. Pritiskom javnosti te najavom prosvjeda od prijedloga se odustalo.

"Neće biti proširenja naplate na istočne kotareve. Odluka koja je postojeća ima mogućnost naplate na tim kotarevima i svi smo svjedoci da to nije napravljeno zadnjih 10 godina pa ne vidim razloga zašto bi se sad dizala tenzija da će se uvesti naplata", rekao Marko Bartulić, direktor tvrtke Split Parking

Prijedlog će povući, ali ne i odustati. Gradonačelniku će predložiti sazivanje gradske sjednice te osnivanje radnog tijela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr