Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik sabora Luka Bebić:

'Nemam pojma o prodaji Ine MOL-u, to nije moj fah'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je danas, komentirajući poziv predsjednika Republike Stjepana Mesića USKOK-u da istraži prodaju dionica Ine mađarskome MOL-u, kako je na institucijama sustava da obave svoj posao, te da on ne želi komentirati dnevnu politiku.

Upitan ima li kakva saznanja o prodaji Ininih dionica, i mogućoj odgovornosti bivšeg premijera i potpredsjednika Vlade, Ive Sanadera i Damira Polančeca, Bebić je novinarima u Saboru izjavio kako o tome nema pojma. 'Nemam pojma o tome, nikad nisam ulazio u te stvari, to nije moj fah i ne znam što se razgovaralo. Malo mi je neobično da se otvaraju stvari nakon nekoliko mjeseci i čak godinu dana kad su se dogodile', rekao je Bebić.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

 'Neka svatko radi svoj posao'

Dodao je da to nije stvar dnevne politike i političkih dužnosnika da se time bave. 'Nije primjereno da ja upućujem neki državni organi da ide negdje. Za to nemam nikakvih pokazatelja. Neka radi zakon i u okviru našeg sustava neka radi svatko svoj posao', kazao je Bebić i ponovio da je njegov stava kao predsjednika Sabora 'da ne komentira dnevnu politiku'. Smatra kako je bilo 'mehanizama i mogućnosti da ako je netko želio upoznati se o bitnim stvarima u Ini ili nekom drugoj firmi, da je to mogao', ponovivši kako čudnim smatra da se to pitanje otvorilo nakon tako dugo vremena.

Upitan može li zamisliti bivšeg premijera Ivu Sanadera kao USKOK-ova svjedoka, Bebić je odgovorio kako nikog ne zamišlja kao svjedoka. 'Ne, ja ne zamišljam nikoga kao svjedoka. Ako ima razloga, u pravosudnom sustavu se zna kad tko i zašto odgovara i kad netko nekoga može nešto pitati. Ja o tome nemam nikakvo mišljenje, jer nemam elemenata da bih ga formirao', rekao je.

>> Rusi demantirali kupnju MOL-ovih dionica u INI

Jučerašnji komentar predsjednika države na Hrvatskom radiju da se 'eto javio i Bebić', a vezano uz to čime će se Mesić baviti kao bivši predsjednik, Bebić doživljava kao osobni kompliment. 'Tu primjedbu predsjednika da sam se ipak javio smatram kao kompliment, jer znači da se ne javljam za svaku sitnicu i banalnost, kao neki političari koji imaju takav stil da se javljaju za sve i da su svakom loncu budu poklopac', rekao je. Bebić je, naime, za Hrvatski radio krajem prošlog mjeseca izjavio da se bivši predsjednik ne bi trebao baviti dnevnom politikom, već obavljati poslove i razgovore bitne za državu.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene