Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više odgoda

Uljanik ide u stečaj, Miletić proglasio Dan žalosti u Puli: "Ovo je ogroman gubitak"

Ima li Debeljak novca za međufinanciranje? (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Ima li Debeljak novca za međufinanciranje? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ima li Debeljak novca za međufinanciranje? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/1 >>
Istekao je i posljednji rok za deblokadu računa brodogradilišta Uljanik, pa je Trgovčki sud u Pazinu u ponedjeljak odlučio da se pokreće njihov stečaj.

Nakon najnovijeg ročišta u postupku utvrđivanja pretpostavki za utvrđivanje stečajnog postupka u brodogradilištu Uljanik, Trgovački sud u pazinu odlučio je da navedeno brodogradilište ipak ide u stečaj.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) Novo ročište za dva tjedna Beljak oštro o odgodi stečaja Uljanika: "Jeste li sumnjali u nešto drugo? Odluka će biti kad to bude odgovaralo HDZ-u" Slika nije dostupna Novi datum - 17. svibnja Još jedna prilika: Odgođen stečaj Uljanika, čeka se odluka Kineza

Na prethodnom ročištu od 24. travnja određen je i posljednji rok za odgodu stečaja, koji je istekao upravo danas, a kako nisu ispunjeni uvjeti za njegovo nepokretanje, mogućnosti za daljnjeu odgodu više nije bilo.

U međuvremenu se čekao i odgovor potencijalnog kineskog partnera.

Privremeni stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović, podsjetimo, već je ranije rekao da su ispunjena oba uvjeta za pokretanje stečajnog postupka u tom krovnom društvu Uljanik grupe – nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

Uljanik se nalazi u neprekidnoj blokadi već 231 dan, a to je brodogradilište dužno 164,8 milijuna kuna, od čega 76,5 milijuna kuna otpada na potraživanja radnika.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je nakon vijesti o stečaju Uljanika objavio kako će današnji dan u Puli biti proglašen Danom žalosti. 

"Stečaj Uljanika imat će traumatične posljedice za cijelo hrvatsko gospodarstvo. Uljanik je stoljetni gospodarski i kulturni simbol Istre koji je pune 163 godine osiguravao egzistenciju tisućama obitelji. Stečaj Uljanika predstavlja ogroman kulturni, gospodarski i emotivni gubitak za sve građane Pule zbog čega će u Puli će današnji dan biti proglašen Danom žalosti", poručio je Miletić. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene