Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Vrhovnog suda

Hrvatin na Turudićevoj strani: Nema osnove za pokretanje postupka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Šprem, predsjednik Hrvatskog sabora, pokrenuo je lavinu reakcija zbog prozivanja suca Ivana Turudića, predsjednika zagrebačkog Županijskog suda, zbog 'nedopustivog i neprofesionalnog ponašanja' kojim je uvrijedio Hrvatski sabor.

Sudac Turudić na prozivku je odgovorio kako se ne namjerava ispričavati i rekao da ne žali zbog izgovorenih riječi. Svoj odgovor danas je da i Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda, na internetskim stranicama Vrhovnog suda.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Slika nije dostupna 'Budite pristojni, niste u Saboru' Šprem: Turudić je opomenom Bebiću uvrijedio Sabor

>> Šprem o sucu Turudiću: Točno znam što radim

'Nisam našao osnove za pokretanjem postupka u odnosu na označeno ponašanje, a koje bi mi nalagale odredne Zakona', rekao je Hrvatin i dodao da Turudić nije povrijedio dignitet najvišeg zakonodavnog tijela u RH.

>> Turudić: Neću se ispričati Saboru!

Branko Hrvatin uvažio je Špremovo pismo kazavši kako svojim komentarom i načinom iznošenja svog stajališta ni u čemu nije doveo u sumnju sudsku neovisnost.  Dodao je da se kao predsjednik Vrhovnog suda uvijek zalagao i zalagat će se da suci svoju sudačku dužnost obnašaju s najvišim etičkim standardima.

'Žalim što, obzirom na objektivne okolnosti zbog mojeg sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji u Rumunjskoj, nisam bio u mogućnosti već ranije odgovoriti na Vaše pismo', ispričao se na kraju Hrvatin zbog ranijeg neodgovaranja.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene