Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema odgode istražnog ročišta protiv Zagorca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, osumnjičenog da je oštetio državni proračun za pet milijuna dolara, zatražio je odgodu za sutra zakazanog istražnog ročišta protiv njegovog branjenika, no ročište neće biti odgođeno.

Iako je odvjetnik osumnjičenog Krešimir Krsnik zatražio odgodu jer zbog bolesti nije u mogućnost doći na sud, ročište će se ipak održati, kazao je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Slika nije dostupna Saslušan Josip Ferek - svjedoku slučaju 'Zagorec'

Po njegovim riječima, istražna sutkinja Erna Dražančić očekuje dolazak umirovljenog generala, osumnjičenog za zlouporabu položaja i ovlasti.

Zagorec bi se sutra trebao očitovati o optužbi tužiteljstva da je,
odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000., iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za preuzetih pet milijuna američkih dolara od MORH-a. Novac je bio namijenjen kupnji oružja za obranu Hrvatske.

Osim pokretanja istrage, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od suda je zatražilo i pritvaranje Zagorca zbog opasnosti od njegova bijega, utjecaja na svjedoke i dokaze te posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje je osumnjičen.

O tim zahtjevima treba odlučiti sutkinja Dražančić.

Po dosadašnjim izjavama odvjetnika Krsnika i pisanju tiska, bivši pomoćnik ministra obrane, koji je bio zadužen za kupnju oružja i opreme, već dulje vrijeme se nalazi u Beču. Tisak nagađa da posjeduje više putovnica na druga imena pomoću kojih bi, ako to želi, vjerojatno mogao nesmetano otići iz Austrije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene