Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Neka SDP pokaže svoje vrhunske sportaše'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na večerašnjem je predizbornom skupu za X. izbornu jedinicu odgovorio strankama, koje mu, kako je kazao, zamjeraju što pomaže Crkvi, da su brojni crkveni objekti istodobno i spomenici kulture, i da su svi u komunističkoj Jugoslaviji bili zapostavljeni i nisu se obnavljali.

No vidim, kazao je Sanader, da "četvorki" smeta i biskupsko
priopćenje i još mnogo drugih stvari u svezi s Crkvom, a kad je ta ista Crkva govorila o "grijehu struktura" baš u vrijeme kad je na vlasti bio HDZ, onda im to nije smetalo. Dapače, taj "grijeh struktura" kontinuirano su rabili u obračunu s HDZ-om, dodao je.

Pročitajte i ovo Vlasnica kineskog restorana Xiaotong Chen Li (Foto: Dnevnik.hr) Mlade snage Kako se Kinezi snalaze u Hrvatskoj: Sve ih je više i zadovoljni su, a motivi dolaska su različiti Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 2 22-godišnjak iz Solina Uhićen i četvrti osumnjičeni za napad na srpske vaterpoliste

Biskupi imaju pravo na svoje mišljenje i kad nam ide u prilog i kad ne ide, kazao je Sanader, istaknuvši da će, kako je rekao, "dva autostopista i ono 'dvoje u bijelom' 25. na 26. imati besanu noć, a ako i uspiju zaspati, probudit će se u oporbi.

- Budući da ostajem vjeran Dalmaciji, 25. ću glasovati u Splitu, ali ću se odmah vratiti u stožer u Zagrebu gdje ću dočekati izvješća o pobjedi HDZ-a. Pitaju me kako sam tako samopouzdan, a ja odgovaram da je razlog za to Zoran Milanović koji bi sigurno dobio nagradu na natječaju za gluposti koje izgovori. Uz to, kad se na internetu pročita program SDP-a, onda jednostavno moraš glasovati za HDZ.
Domovini je časno služiti i u oporbi pa neka SDP u njoj ostane još četiri godine, rekao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Sanader, koji je nositelj i prvi na listi u X. izbornoj jedinici.

Podsjetio je također da je ova Vlada u Hrvatskoj otvorila 300
gospodarskih zona te da ih želi otvoriti još stotinu jer stručnjaci kažu da je za Hrvatsku optimalno 400 gospodarskih zona.

U novom mandatu, kazao je Sanader, povećat ćemo broj policajaca i još ćemo ih bolje opremiti da bi se pripremili za schengensku granicu, ali i da bi djelotvornije suzbijali kriminal. Uvjeravam vas da će plin u Dalmaciju stići možda već 2009. jer stručnjaci kažu da je to moguće, a
kad stigne u Split, odmah produžujemo prema jugu, prema Makarskoj i Dubrovniku, dodao je.

Pozvao je velik broj nazočnih Makarana da pljeskom pozdrave Slavoniju jer, kako je kazao, Slavonci su u Domovinskom ratu bili zajedno s Dalmatincima, ali i s momcima iz BiH i zato, istaknuo je, nitko danas ne može Hrvatima iz BiH oduzeti pravo glasa.

- Čuo sam kako je danas SDP kazao da HDZ zlorabi vrhunske športaše, a ja im odgovaram neka i oni slobodno pokažu vrhunske športaše koji podupiru SDP.

Na predstavljanju kandidata u X. izbornoj jedinici govorio je i
kandidat iz Makarske na 12. mjestu na listi dr. Damir Mendeš. Ustvrdio je da je u Makarskoj učinjeno više za deset mjeseci, koliko je na vlasti HDZ, nego što je ikad učinio SDP.

Drugi na listi u X. izbornoj jedinici Luka Bebić kazao je glasačima u Makarskoj da ne traži od njih zajam bez pokrića, nego da im debelo pokriće bude ono što je HDZ učinio u protekle četiri godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene