Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski bankari umiruju

Neće biti povlačenja novaca iz banaka u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč dužničkoj krizi talijanske banke neće povlačiti novac iz najvećih hrvatskih banaka.

Talijanske banke Inteza San Paolo i Unicredit Group zbog dužničke krize u Italiji neće povlačiti novac iz najvećih hrvatskih banaka, Zagrebačke i Privredne banke, koje su u njihovom vlasništvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više od 600.000 kuna mjesečno Novi šok za više od 3000 Uberovih vozača: Dosad su im dio zarade uzimali Uber i država, a sad su počele i banke Slika nije dostupna Jednostrana promjena kamate Slučaj Franak: U četvrtak povijesna presuda u sporu protiv banaka

Iz Privredne banke su poručili da je test proveden u listopadu pokazao kako Inteza San Paolo nema potrebu za dodatnim kapitalom.

Iz Zagrebačke banke su, komentirajući talijansku dužničku krizu, rekli da to neće utjecati na njihovo poslovanje. 'Zagrebačka banka kao i sve velike banke u Hrvatskoj imaju jak kapital. Zagrebačka banka ima konkretno većinu svojih izvora u domaćim izvorima. Što se tiče 2012. u potpunosti smo financirani, odnosno poduprijeti od strane Unicredita iz Milana i Beča', objašnjava Goran Šaravinja, glavni analitičar Zagrebačke banke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene