Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve dok je krize'

Neće biti otpuštanja u javnim poduzećima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve dok je krize, neće biti otpuštanja službenika u javnim poduzećima.

Upravo to je poruka ministra Đure Popijača koji je još ljetos iz udruge poslodavaca predlagao smanjenje državnog aparata.'To su milijarde kuna, to je čitavi državni aparat koji slijedi i ministarstva i agencije razne', rekao je Popijač u srpnju ove godine. No nije se, u svega pet mjeseci, predomislio samo on, već cijela Udruga poslodavaca. Sada ni oni nisu za otpuštanja u državnoj upravi. 'Treba hitno napraviti reformu javne uprave, nove poslovne procese, da imamo učinkovitu i efikasnu javnu upravu, a onda će se vidjeti koliko je ljudi doista potrebno u toj javnoj upravi', rekao je Damir Kuštrak iz Hrvatske udruge poslodavaca. Uz Popijača čvrsto stoje i nezavisni sindikati, štiteći interese dijela svojih članova.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Slika nije dostupna Iz HUP-a poručuju: 'Popijačev angažman nema politički predznak'

>> Svaki dan 502 radnika ostaje bez posla

'Zaposleni u državnim i javnim službama i dalje obavljaju iste poslove. Kod njih nije došlo do smanjenja broja poslova, pa da temeljem toga dolazi do smanjenja broja njihovih radnih mjesta', rekao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. Čuvanje radnih mjesta u državnom i javnom sektoru, zapravo je čuvanje fotelja, smatra Hrvatska udruga sindikata. 'Očito je da nema mogućnosti i da je hrvatska Vlada odigrala deal s Hrvatskom udrugom poslodavaca, dajući im fotelju, uvlačeći ih u nerazumnu i nekvalitetnu gospodarsku politiku koja će nam se svima obiti o glavu', smatra Ozren Matijašević iz HUS-a. Skup državni aparat, predviđaju - proizvest će nove otkaze, a rezultirati rebalansom proračuna u prvoj polovici sljedeće godine. Prevrtljivi ministar danas o svemu šuti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene