Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Začarani krug neplaćanja

Svaki dan 502 radnika ostaje bez posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pevec je dužan državi, država je dužna tvrtkama i tako se krug neplaćanja širi iz mjeseca u mjesec. Nelikvidnost je, uz nezaposlenost, za gospodarstvo velik problem koji poduzetnike vuče u ponor.

Neplaćanje je postalo velik problem koji nikako da se prekine. To je prije svega noćna mora za jednog običnog obrtnika kojem su dužni veći igrači, a onda on zbog njih ne može podmirivati svoje financijske obveze i nerijetko propada. To je jedna spirala kojoj nitko ne vidi kraja. U ovom su trenutku brojke više nego poražavajuće. Zaključno sa rujnom neplaćanje iznosi 19 205 313 000 kuna. Kada se pogleda na koje se to radnike odnosi, poražavajući su podaci za sve nas. U ovom trenutku 65.200 radnika radi, a ne prima plaću. Slična je brojka bila 1999. godine kada je bila najveća recesija i najveća gospodarska kriza. Polako, ali sigurno primičemo se tom broju. Ovog trenutka više od 65.000 radnika odlazi na posao, a da ne prima plaću. Svi oni sa strepnjom očekuju sljedeću godinu. No, ima i onih koji su spokojni. Naime, ministar gospodarstva Đuro Popijač obećaje da zaposlenima u državnoj upravi ne prijeti ukidanje radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Osnovno zdravstveno osiguranje Veliki trošak Više od 100.000 građana ostalo bez zdravstvenog osiguranja: HZZO počistio liste Slika nije dostupna Crne brojke U 3 industrije 40.800 radnika manje, u javnoj upravi 1.700!

Premijerka tvrdi da Vladi predstoji borba za svako radno mjesto. No, sve je više ljudi na burzi, sve ih je više nezaposleno. Borba za radna mjesta najveći je problem zaposlenih u privatnom sektoru, a upravo bi oni trebali financirati one koji su na proračunu i umirovljenike, a 502 radnika svakim je danom manje zaposleno.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene