Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kazao je danas da HSLS podupire nastojanja da pristupni pregovori s EU-om završe u lipnju, ali zbog toga ne treba stvarati nervozu jer je mnogo veći problem gospodarstvo.


Dodao je kako će, ne završe li pregovori u lipnju, završiti potkraj rujna, ali sama ta činjenica hrvatskim građanima neće donijeti neku povijesnu promjenu.

'Hrvatska će u Europsku uniju sigurno ući 2013., a u ovoj godini sigurno završiti pregovore i potpisati ugovor. Zbog toga ne treba stvarati nervozu jer je puno veći problem gospodarska situacija. Moramo se baviti sami sobom, zapošljavati ljude', rekao je Kosor u Rešetarima pokraj Nove Gradiške na proslavi Dana općine.

Vezani članci Slika nije dostupna Telegraph: Hrvatskoj se žele nametnuti najteži uvjeti za članstvo dosad Slika nije dostupna Nakon razgovora s ministrima: Zadovoljan sam rezultatima

>> 'Hrvatskoj nije potreban monitoring, učinila je dovoljno'

Smatra i kako možebitno uvođenje monitoringa u tijeku pristupnoga procesa nije nepovjerenje prema Hrvatskoj, nego svojevrstan oprez nakon loših iskustava s Bugarskom i Rumunjskom. Ustvrdio je da će kriteriji biti još stroži za zemlje koje će u EU ući nakon Hrvatske.

Napomenuvši kako po istraživanjima 85 posto građana nije zadovoljno sadašnjom vlašću, Kosor drži kako bi bilo dobro da izbori budu što prije. Samo izbori mogu pridonijeti promjenama jer sada smo u pat-poziciji i u gospodarstvu se ništa ne događa, istaknuo je predsjednik HSLS-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju