Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Koje društvo nema slabosti?'

'Hrvatskoj nije potreban monitoring, učinila je dovoljno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskoj nije potreban monitoring Europske unije, poručio je predsjednik RH Ivo Josipović tijekom posjeta otoku Pašmanu u Zadarskoj županiji odgovarajući na pitanje je li monitoring Europske unije zapravo pregovarački neuspjeh.

'Hrvatska je učinila dovoljno, pa čak i jako puno u odnosu na prije godinu-dvije', rekao predsjednik Josipović dodavši da Hrvatska neće biti savršena kada se završe pregovori, te da ćemo i dalje imati slabosti.

'Koje društvo nema slabosti? Vrlo je vidljiva tendencija napretka i monitoring nam nije potreban. Ali ako europske zemlje tako odluče, to je njihova odluka mi ćemo se s time snaći', istaknuo je predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Požar na Pašmanu bura otežava gašenje Gori na Pašmanu: "Ako vjetar promijeni smjer, moguće je da okrene prema kućama" Policija - Ilustracija POKUŠAJ UBOJSTVA NA PAŠMANU Policija privela 26-godišnjaka: Nasrnuo na muškarca nožem u kafiću, pa pobjegao

>> Pusić: Nitko nije spominjao datum, niti monitoring!

Na pitanje tko bi trebao potpisati pristupni ugovor, predsjednik Josipović je istaknuo da je to zapravo tehničko pitanje, ali da je prije toga bitno završiti pregovore.

'Bit će nam onioliko dobro koliko se potrudimo'

'Ugovor o pristupanju uniji potpisat će onaj premijer koji bude u to vrijeme, nakon toga će na Zakonu o ratifikaciji stajati potpis predsjednika Sabora i na kraju u Narodnim novinama potpis predsjednika Republike koji će taj Zakon potpisati sukladno Ustavu RH', poručio je predsjednik Josipović dodavši da bi volio da premijerka Jadranka Kosor što prije potpiše taj ugovor, a po mogućnosti već sutra.

Predsjednik Josipović mještanima Pašmana je poručio da se ne boje ulaska u Europsku uniju, te da će nam biti onoliko dobro koliko se sami potrudimo. Tijekom boravka na Pašmanu predsjednik se sastao s mještanima Tkona na kavi, nakon čega je razgovarao i s čelnicima tamošnjih općina Tkon i Pašman. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene