Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni online oglasi

Ne nasjedajte na 'lagane' internetske poslove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kronična besparica mnoge tjera na razne pokušaje zarade, a još ako je laka i mami s internetskih stranica, oči se širom otvaraju.

Kako za tren ili u kratkom roku postati bogat, bez uložene kune? Istražili smo što se krije iza primamljivih ponuda. Neki internet oglasi nude velike mogućnosti - jedan klik mišem i više nikad na posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićena jedna osoba U Poljskoj zaplijenili milijun eura u lažnim novčanicama! Slika nije dostupna 'Čudom prohodao' Policija raskrinkala lažnog invalida - oduzeli mu kolica

'Najčešće opis posla žrtve takvog brzog zarađivanja, jest klikanje po reklamnim banerima i to treba radit puno, i danonoćno. Zatim, slanje različitih mailova, u kojima se obećava brza zarada slanjem lančanih pisama, a na kraju ništa od toga se ne ostvari', rekao nam je Dragan Petrić, računalni stručnjak.

'Obećava se da će novac biti isplaćen slanjem čeka, naravno ček se ne isplati poslati, ako cifra čeka ne prelazi određeni iznos, ali oni ne uspiju dostići taj iznos i nikad ne prime ček na svoju adresu', objašnjava Petrić. Takve oglašivače nikad nije moguće progoniti, jer obično žive u afričkim, ili zemljama bivšeg SSSR-a, gdje ne postoje zakoni protiv lažnog oglašavanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene