Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestat će sve za dan?

TOTALNA NAVALA Građani tijekom jutra razgrabili 5 od 10 tisuća A+++ uređaja s poticajem od 800 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se ovako nastavi, svi će poticaji biti iskorišteno do kraja dana.

U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost očekuju da će nova akcija kupnje kućanskih uređaja A+++, koju od petka Fond opet sufinancira s 800 kuna po uređaju, završiti vrlo brzo, jer je zbog velike navale građana tijekom prijepodneva prodano već više od 5000 takvih uređaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo kome se javiti POČELA OBNOVA U ovoj kući potrebe za grijanjem još nema Slika nije dostupna Preuzelo ministarstvo Postrojenje u Hrvatskoj koje je toliko opasno da mora danonoćno biti pod nadzorom

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller podsjeća da je tijekom lipanjske akcije poticanja kupnje energetski učinkovitih uređaja, 10.000 A+++ hladnjaka, zamrzivača, perilica posuđa, perilica rublja i sušilica bilo rasprodano za devet dana, a kako sada stvari stoje, nova runda sufinanciranih uređaja bit će rasprodana puno brže.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ponovno s 800 kuna sufinancira kupnju kućanskog uređaja energetskog razreda A+++, za što je osigurao osam milijuna kuna za 10.000 takvih uređaja.

POČEO DRUGI KRUG POTICAJA Novih 800 kuna pri kupnji A+++ kućanskih uređaja

Javni poziv trajat će dok se ne iskoriste svi poticaji, a na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nalazi se popis prodajnih mjesta s pregledom uređaja i brojač s podacima o prodanim uređajima u stvarnom vremenu.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ističe da visokoenergetski uređaji kroz smanjenu potrošnju struje čuvaju okoliš i smanjuju račune, što je važno za kućne proračune jer čak 20 posto potrošnje u domaćinstvu ide iz takvih uređaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene