Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavlja se nadzor HEP-ova gradilišta u Kupskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija nastavila je i danas nadzor na gradilištu HEP-ove zgrade u Zagrebu, između Kupske i Koranske ulice gdje su se u nedjelju, 23. rujna, urušile obližnje obiteljske kuće, a daljnje urušavanje je zaustavljeno.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je da na gradilištu HEP-ove zgrade u Ulici grada Vukovara u Zagrebu investitor provodi hitne mjere koje mu je naredila inspekcija, zatrpavanje gradilišta i kontrolu stanja.

Pročitajte i ovo Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga Teška nesreća Srušio se zid na gradilištu trgovačkog centra u susjedstvu i poklopio radnike: Ima poginulih i nestalih Slika nije dostupna Tereti se devet osoba Kupska na sudu: Optuženici rekli da nisu krivi

Kontinuirano se prati stanje stabilnosti zgrade, dijafragme (ogradnog zida) i kranova. 

- Za praćenje stanja stabilnosti angažirane su
ovlaštene geodetske tvrtke i iz njihovih izvješća, koje svakodnevno dostavljaju inspekciji proizlazi da nisu zabilježena micanja ni kranova, ni građevina, navodi se u priopćenju.

Građevinska inspekcija je također zadužila investitora da napravi projekt sanacije, a jučer navečer investitor je inspekciji dostavio projekt preventivne sanacije urušenja građevinske jame potpisan od strane ovlaštenog inženjera.

Inspekcija nastavlja i nadzor nad kompletnom izuzetom dokumentacijom i dozvolama vezanim uz gradnju, a nakon što se nadzor završi i utvrde nepravilnosti inspekcija će zatražiti sankcije za prekršitelje odredbi Zakona o gradnji.

Zabrana nastavka gradnje i dalje je na snazi i bit će ukinuta nakon što investitor predoči dokaze da su osigurane sve mjere sigurnosti kako Zakon o gradnji nalaže, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene