Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je ministar Kalmeta i službeno potvrdio da stiže novac za nastavak prekinutih radova na autocesti prema Pločama, naša ekipa danas je bila na trasi. Neki mještani se pitaju odakle novac, drugi hoće li troškovnici biti bolje kontrolirani, ali svima je drago da se radovi nastavljaju.


Uprava HAC-a u Vrgorcu se sastala s izvođačima. Skladgradnja Slavena Žužula opet je u igri. Trase autoceste točno ispod Vrgorca ide prema Pločama. Gradilište je još pusto, ali stigli su papiri s dozvolama, što potvrđuje i glavni inženjer Dalmatine. 'Od ponedjeljka počinjemo', kaže Ante Filipović, glavni inženjer Dalmatine.

Vezani članci Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Splitu - 3 Ministarstvo se oglasilo o bespravnom katu Općinskog suda u Splitu: "Čim smo to saznali, odmah smo zaustavili radove" Ministarstvo pravosuđa i uprave gradi novi kat Općinskog suda u Splitu, a nema dozvolu - 1 Toga ima samo u Hrvatskoj: Ministarstvo pravosuđa i uprave gradi novi kat Općinskog suda u Splitu, a nema dozvolu

Vrgorčani sretni što radovi idu dalje, ali neki opet ne vjeruju. No, Kalmeta je jučer u Splitu rekao da je novac siguran i da će cesta do Ploča biti dovršena do kraja 2012. Nitko ne objašnjava detaljno odakle novac,samo kratko dobacuju kako su se zadužili.

HAC ne vidi razlog za pojačanu kontrolu

No kako će sve do Ploča završiti s 520 milijuna kada samo za finalne radove od Ravče do Vrgorca treba više od 400 milijuna. Vrgorčani ističu da bi se nova podjela novca izvođačima trebala kontrolirati jakim povećalom. HAC, s druge strane, ne vidi razloga za pojačanu kontrolu. Predstavnici HAC-a danas su povodom nastavka radova stigli na sastanak sa izvođačima. Među njima i predstavnici Skladgradnje Slavena Žužula koji uredno ostaju i igri, rade dalje.

Sigurno je, nastavak radova donijet će nam autocestu i sačuvati oko 700 radnih mjesta na trasi prema Pločama. Je li taj projekt sada prioritet to je druga priča. I radnici konačno sretni, ali one rijetke koje smo danas zatekli tamo nismo mogli pitati za mišljenje. Poslodavci im zabranili izjave jer su se u proteklom kriznom periodu znali i jadati pred kamerama pa to valjda nije zvučalo dobro.