Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje mita

Sanaderov brat Flavio: Robert Ježić laže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, optuženom za primanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini, prvi je svjedočio njegov brat Flavio Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovio svjedočenje Suđenje Ina-MOL: Fazekas tvrdi da pet milijuna eura na računu Roberta Ježića nije bilo namijenjeno Sanaderu Slika nije dostupna Nastavak suđenja za INA-MOL Svjedočio Robert Ježić: Plaćali su se troškovi dečka Sanaderove kćeri u New Yorku, to je koštalo 250.000 eura

>> Revizor Ine: Izdvajanje plinskog biznisa pozitivno se odrazilo na Inu

Rekao je kako pozna Roberta Ježića osam, devet godina, stranački, preko brata. Ispričao je da ga je vidio nakon što su Ivo i on bili na utakmici u Milanu, a kasnije do njega navratili u Zurich.

'Pričali smo o utakmici, ali nismo pričali o prebacivanju novca. Robert Ježić laže', rekao je Flavio koji u sudnicu nije došao s bratom Ivom, nego samostalno.

Podsjetimo, krunski svjedok  Robert Ježić, koji je po vlastitom priznanju za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, na sudu je ispričao da je primanje preostalih pet milijuna eura organizirao Flavio Sanader.

Kazao je i da je Sanader na sastanku s bratom u Zurichu Flaviju navodno kazao: "Robi više neće, pa te molim da ti to dalje organiziraš".  "Iz toga sam zaključio da je on trebao obaviti drugi dio posla", kazao je ranije Ježić.

Ježićev iskaz u međuvremenu su pobila i dvojica svjedoka koji su ustvrdili da je novac na računu njegove švicarske tvrtke bio namijenjen njemu, a ne Sanaderu.

Nakon suđenja Flavia Sanadera, svjedoči Abel Galacz iz Budimpešte, komercijalni direktor u MOL-u. Ispričao je kako je Polančec bio dio pregovaračke ekipe iz Hrvatske, koji je dolazio sa širokom ekipom ljudi iz Ministarstva gospodarstva, Ministarstva financija i MVPEI-a.

'Ja bih vam povećao plaću'

Naglasio je kako je za sva dodatna potraživanja, Damir Polančec rekao da mora pitati u Vladi i dogovoriti s njima.

Abel Galacz izjavio je da su pregovori vođeni usmeno i da su obje strane radile na konsolidaciji. Dodao je da je u 10. mjesecu 2008. nastupila kriza za Inu i da je tada na vidjelo izašlo loše gospodarenje.

Na pitanje tužiteljice o upravljačkim pravima u strukturi MOL-a, Abel Galacz nije želio odgovoriti. 'Pitanje ne smatram relevantnim, Mol je neovisno društvo i ne može se usporediti s Inom', rekao je. Dodao je da bez obzira na vlasnički udio dionica u MOL-u, nitko ne može imati više od 10 posto upravljačkih prava.

Sudac Ivan Turudić svjedoka je u nekoliko navrata upozorio da se u ovom slučaju ne sudi MOL-u. 'Vi ste jako lojalan menadžer svoje kompanije i ja bih vam nakon ovog svjedočenja povećao plaću', kazao je na kraju sudac svjedoku.

Suđenje se nastavlja sljedeći tjedan jer su svjedoci koji su trebali biti ispitani do tada spriječeni ili bolesni.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene