Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o zapošljavanju u gradu

Nastavak suđenja za aferu Agram: "Predsjednik Uprave je imao ovlaštenje i mogao je potpisati ugovor o radu"

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i drugima za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Agram.

Zaposlenice pravne i kadrovske službe svjedočile su o tome kako je u jednoj od ustanova Zagrebačkog Holdinga zaposleno troje ljudi, iako prema sumnjama USKOK-a, nisu imali uvjete i stručnu spremu za ta radna mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram Bandićeva djelatnica kadrovske priznala da nije provjeravala diplome Slika nije dostupna Progovorio za Provjereno Bivši Bandićev kurir otkrio kome je donosio kuverte s novcem: "Rekli su mi samo šuti i nosi. To je sve jedno klupko, kao neka mafija"

Jedan od njih je sin tadašnjeg šefa Čistoće, optuženog u ovom slučaju.

Potvrdile su da nisu imale posebne naputke, ali da se u Holding na čelu sa Slobodanom Ljubičićem slao prijedlog za zapošljavanje. Kažu da ga je trebalo i obrazložiti, ali i da je bilo iznimki.

"Molim vas shvatite ovo što govorim, predsjednik Uprave je imao ovlaštenje, znači, predsjednik Uprave je mogao potpisati ugovor o radu", posvjedočila je pravnica Ružica Mamić.

Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a upitao je svjedokinju da li je za vrijeme inkriminacije bila potrebna ičija suglasnost.

"Mijenjalo se to s godinama, jedno vrijeme se tražilo da se traži suglasnost Ureda gradonačelnika, jedno vrijeme nije", kazala je Mamić.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene