Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i drugima za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Agram.


Zaposlenice pravne i kadrovske službe svjedočile su o tome kako je u jednoj od ustanova Zagrebačkog Holdinga zaposleno troje ljudi, iako prema sumnjama USKOK-a, nisu imali uvjete i stručnu spremu za ta radna mjesta.

Vezani članci Nina Kraljić - 3 Nina Kraljić vratila se na Instagram, odmah se i oglasila te podijelila odluku koju je donijela nakon svih sukoba Milan Bandić Vještakinja dala iskaz u aferi Agram: Nepravilnosti u troškovnicima, pogodovalo se Pripuzovoj CIOS grupi

Jedan od njih je sin tadašnjeg šefa Čistoće, optuženog u ovom slučaju.

Potvrdile su da nisu imale posebne naputke, ali da se u Holding na čelu sa Slobodanom Ljubičićem slao prijedlog za zapošljavanje. Kažu da ga je trebalo i obrazložiti, ali i da je bilo iznimki.

"Molim vas shvatite ovo što govorim, predsjednik Uprave je imao ovlaštenje, znači, predsjednik Uprave je mogao potpisati ugovor o radu", posvjedočila je pravnica Ružica Mamić.

Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a upitao je svjedokinju da li je za vrijeme inkriminacije bila potrebna ičija suglasnost.

"Mijenjalo se to s godinama, jedno vrijeme se tražilo da se traži suglasnost Ureda gradonačelnika, jedno vrijeme nije", kazala je Mamić.