Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

problematične pozitivne navike

Zagrebački kvartovi zatrpani smećem: Doznajemo što je naopako u odvozu otpada

Smeće na Remizi - 1
Smeće na Remizi - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zagreb se već dulje vrijeme bori s gomilama smeća. Pitali smo Zagrebački holding što se događa, odgovor koji smo dobili nismo očekivali.

Gomile smeća zatrpavaju zagrebačke kvartove, a vrućina i ljetne temperature vizualni izgled smeća upotpunjavaju i mirisima koji se šire oko kontejnera.

Pročitajte i ovo Smeće Dosta im je Tomašević prijavljen inspektoratu zbog otpada Petra Buljan Računi i dalje stižu Zagreb opet zatrpan smećem: Iz Čistoće otkrili tko je kriv za prepune kontejnere i zamolili građane za strpljenje

Prizori pretrpanih kontejnera predstavljaju i javnozdravstveni problem s obzirom na muhe koje ih redovito prate.

Kontejner okrenut naopako mjesec dana

Možda je najbolja slika onoga što se događa sa smećem u Zagrebi u kontejner koji, vjerovali ili ne, stoji naopako okrenut već mjesec dana.

Prva fotografija koja se raširila društvenim mrežama s komentarima "ako piješ, ne vozi", "trashnjevka 69" i sl. nastala je 11. lipnja.

Smeće na Remizi - 1 Smeće na Remizi - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Druga fotografija nastala je u ponedjeljak, 11. srpnja, točno mjesec dana nakon prve.

Smeće na Remizi - 1 Smeće na Remizi - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Između ta dva datuma, radnici Čistoće su pokupili i odvezli smeće, no kontejner koji i dalje "dubi na glavi" svaki put je ostao iza njih.

Pitali smo što se događa

Na pitanje koje smo uputili Zagrebačkom holdingu o tome što se događa, odgovorili su nam da je problem u privremenim operativnim poteškoćama.

Naime, navode kako su kvartovi zatrpani smećem jer su građani zaista počeli odvajati otpad pa Čistoća mora prilagoditi frekvenciju odvoza otpada novim pozitivnim navikama zagrepčana.

Samim tim, može se zaključiti da je problem to što građani rade upravo ono što je od njih posljednjih godina i Grada Zagreba traženo.

"Izostanak odvoza otpada na pojedinim područjima je izvanredan i posljedica je privremenih operativnih poteškoća, ali i pozitivnih promjena navika korisnika koji više odvajaju otpad. Sukladno tome, podružnica Čistoća kontinuirano prilagođava frekvencije odvoza otpada na način da povećavamo mjesečni broj dovoza odvojeno prikupljenog otpada (papir, plastika) uz smanjenje broja odvoza miješanog komunalnog otpada, tamo gdje je to potrebno.

Ističemo da je svakom korisniku usluga odvoza otpada na kraju izvršena, u nekim slučajevima u drugom terminu, a u pojedinačnim slučajevima u terminu sljedećeg odvoza.

Napominjemo kako podružnica Čistoća trpi i posljedice višegodišnjeg nedovoljnog ulaganja u infrastrukturu i vozni park, niske raspoloživosti radne snage, ali i globalne krize koja utječe na dostupnost rezervnih dijelova za mehanizaciju i vozila.

I ovim putem se građanima ispričavamo i molimo ih za razumijevanje. Operativne poteškoće se rješavaju te se uskoro očekuje stabilizacija poslovnih procesa i uspostavljanje redovnog odvoza otpada", navode u Zagrebačkom holdingu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene